O2i

Hur löser pengar i en 529 plan

I denna tid av ekonomisk situation, människor växa mer och mer oro för sin framtid, mer så deras barn. Eftersom det är en kamp som redan ge tillräckligt med mat på bordet och betala för verktyg, är det svårt för de flesta familjer att avsätta några dollar på en regelbunden basis för att spara till utbildningen.

Den 529 Plan är en sparplan som fokuserar på finansiering dina barns college kostnader. Fler och fler människor utnyttjar denna plan som det blir mer praktiskt på grund av den uppskjutna skatten. Den 529 plan har blivit en investering verktyg som ofta drivs av vissa stater för sina invånare att utnyttja.

Om du har investerat i denna plan redan och undrar hur du kan lösa in din fond, läs instruktionerna nedan noggrant.

Hur löser pengar i en 529 plan. Vet plan du utnyttjade.
Hur löser pengar i en 529 plan. Vet plan du utnyttjade.

  • Vet plan du utnyttjade. En 529 plan är ganska mycket standard, men vissa stater kan erbjuda ytterligare skattelättnader. Du bör känna till detaljerna i planen du utnyttjade genom att läsa avtalet noga. Om det finns objekt som verkar oklara, lista dem och kontakta gärna deras kontor för att be om mer information.
  • Känna till påföljder. Inlösen av 529 plan kräver den federala regeringen att införa en straffavgift på 10 procent på resultatet om du tar ut tidigare än planerat datum. Om inte mottagaren blir avlidit eller avaktiverat, måste du betala för den nämnda straff. Om du lösa det på grund av en olycklig händelse att mottagaren är avliden, ta alla nödvändiga pappersarbetet med dig.
  • Betala beräknade inkomstskatt. När du har löst in din 529 Plan, måste du betala inkomstskatt. Be dem att beräkna för den faktiska beloppet vid inlösen. Beroende på din nuvarande inkomst, kan den inkomstskatt du betalar för planen ta dig till en lägre skatteklass. Bortsett från inkomstskatt, kolla med din kommun om de regler som styr din 529 plan. Varje stat kan ha olika skatteregler, så ta dig tid att veta hur det genomförs i ditt område.
  • Vet hur mycket du behöver lösa. Helst lösa bara hur mycket det behövs.
  • Plan för hur man ska hantera de oanvända medlen. Om du bara lösas en del av din plan, kan du kanske ändra mottagaren utan att behöva betala för förändring avgift och andra påföljder.
  • Vara beredd att betala för gåva skatt. Ja, det är en sådan sak. När du löser in din 529 Plan kan din betalning betraktas som en gåva, därav behovet att betala för gåvoskatt. Om ditt bidrag överstiger beloppet av 44.780€ 0,00 sprids över 5 år, kommer du troligen vara en kandidat för att betala för gåvoskatt.


Du måste göra en plan innan inlösen av 529 plan

Du måste göra en plan innan inlösen av 529 plan. Ta dig tid att läsa kontraktet igen om du har glömt eller missat något. Fråga representanter för information om du verkar förlorat. Vet också att du inte kan lösa den partiella eller hela beloppet utan att betala för eventuella skatter, så var beredd.