O2i

Hur låsa räntan för ett bostadslån

Det finns många saker du måste tänka på innan du tar bostadslån

Det finns många saker du måste tänka på innan du tar bostadslån. Lär dig mer om räntor är en av dem. Du kan lätt hitta vad den pågående kursen för bostadslån intresse råder i ditt område. Vad är komplicerat är villkoren som du måste följa med när du vill låsa räntorna. Du måste också överväga din ekonomiska förmåga som du kan få betala en premie för att kunna låsa ränta. Nedan finns några tips om hur man gör detta när du säkra ett bostadslån.

Hur låsa räntan för ett bostadslån. Leta efter bästa bolåneinstitutet arbetar i ditt område.
Hur låsa räntan för ett bostadslån. Leta efter bästa bolåneinstitutet arbetar i ditt område.
  • Leta efter bästa bolåneinstitutet arbetar i ditt område. Det är alltid bra att göra din egen forskning för att hitta de olika villkor som hypotekslåneinstitut har så att du kan hitta den rätta som passar din budget och finansiella kapacitet. Få information från dina släktingar och vänner som de kan känna av goda som de har använt eller använder just nu. Det är din rättighet att hitta den bästa affären som du kan få för ditt hem lån.
  • Fråga olika bolåneinstitut om aktuella räntor. Fråga flera bolåneinstitut vad de aktuella räntor de använder och om de citerar för dagen eller för veckan. Fråga också om räntan är fast eller justerbar eftersom detta kommer att påverka din månatliga betalningar. Om det är justerbart din månatliga betalning kan öka beroende på den rådande räntan är i kraft. Om du tänker efter en fast ränta, kontrollera om din ränta kommer att påverkas när räntorna går ner.
  • Välj rätt alternativ som fungerar för dig. Du kan antingen gå till en fast ränta när du ansöker om ett bostadslån och sedan titta på när en gynnsam ränta är för närvarande i kraft och diskutera med din utlåningsföretagets hur du kan låsa in den ränta. Du kan också välja en gynnsam ränta när du har lånelöfte för ett bostadslån.
  • Kontrollera vilka villkor långivaren gäller att tillåta dem att låsa räntan. När du har bestämt att du vill låsa en ränta, diskutera med din långivare sina villkor för att godkänna det. De flesta långivare kräver att du betalar en premie innan de godkänner din begäran att låsa räntan. Kontrollera hur länge räntan kommer att hållas innan du gör åtagandet att låsa in den
  • Kontrollera om du behöver betala punkter och andra påföljder. Långivare brukar debiterar dig poäng så att du kan säkra lånet och lås ränta. En punkt är en över en hundradel av värdet på lånet. Du måste kontrollera din amortering budget om du har råd att betala detta kontant belopp. Be långivaren att citera punkterna i dollar mängder så kan du direkt beräkna hur mycket du ska betala.

Se till att du har allt skriftligt för din säkerhet

Se till att du har allt skriftligt för din säkerhet. Kontrollera att alla punkter och villkoren som du och utlåningsföretagets har enats om är på papper. Tänk ett intresse lås när ekonomin är god och räntorna är nere.