O2i

Hur köper tillfällig sjukförsäkring

Om du väntar på din permanent sjukförsäkring tas bort, skulle det vara en bra idé att få tillfällig sjukförsäkring. Med priset för sjukvård skyhöga, skulle det vara mycket opraktiskt och oansvarigt att inte ha sjukförsäkring till ditt förfogande om du blir sjuk och behöver sjukhusvård.

Köpa tillfälliga sjukförsäkring kan också vara bra om du gör lite av resa eller om du fortfarande funderar vilken försäkring du vill ta. Till skillnad från fasta planer och åtaganden, kräver tillfällig typ av sjukförsäkring vanligen en enda betalning som tillåter dig att vara täckt under en angiven tidsperiod.

Här är hur du köper en tillfällig sjukförsäkring.

Hur köper tillfällig sjukförsäkring. Räkna ut hur länge du skulle behöva täckning för.
Hur köper tillfällig sjukförsäkring. Räkna ut hur länge du skulle behöva täckning för.

Kom i kontakt med ett försäkringsbolag som gör tillfälliga sjukförsäkring. Du kan få dessa typer av företag från Internet, på tidningar eller i tidningar. Agenter från dessa företag brukar göra rundorna i kontor, skolor och andra offentliga platser för att ge ut flygblad.

Räkna ut hur länge du skulle behöva täckning för

Räkna ut hur länge du skulle behöva täckning för. Som namnet antyder, är tillfällig sjukförsäkring bara bra för en kort tid - helst bara tills din riktiga sjukförsäkring sparkar i. Du kan diskutera detta med försäkringsagent så att han kan ge dig den bästa planen finns i sin portfölj.

Titta på själva politiken

Titta på själva politiken. Merparten av tiden, skulle försäkringsbolaget ha en lista över medicinska problem som inte skulle omfattas av försäkringen. Detta skulle sannolikt omfatta befintliga villkor (kroniska sjukdomar som diabetes, högt blodtryck och cancer) och graviditet (och förlossning). Kontrollera att uteslutandekriterium är inte så strikt. Du kan sluta med ingen täckning alls eftersom alla möjliga sjukdomar redan är noterade under uteslutning listan.

Klargöra villkoren för täckningen. Ibland skulle försäkringsbolag endast godkänna transaktioner och förfaranden gjort i vissa sjukhus och utförs av en uppsättning lista över läkare. Se till att du har detta ner pat innan du skriver något kontrakt och gör några utbetalningar.

Titta på själva politiken.
Titta på själva politiken.

När du har gjort ditt beslut och du har kontrollerat listan med detaljer och grundligt, kan du underteckna kontraktet och betala. Du kan utöka täckningen innan det förutbestämda datumet passerar. Om du vill inte förnya kontraktet, behöver du inte göra någonting. Bara låt är ut av sig själv.

Tillfälliga sjukförsäkring är till hjälp för dem som vill ha extra täckning på en viss tid eller de som väntar på en mer allomfattande plan. Men precis som med andra produkter och tjänster, är det bäst att få veta vad du köper och vem du köper den från innan du bestämmer dig för en transaktion. Alltid vara vaksam och försöka göra det mesta av din investering. När allt är det dina surt förvärvade pengar. Vid slutet av dagen men, skulle det vara klokare om du har en långsiktig försäkring för att täcka dina kostnader för hälso-och sjukvård.