O2i

Hur konvertera varannan vecka eller timlön till månadslön

Arbetstagare och arbetsgivare har olika sätt att räkenskapens ersättning

Arbetstagare och arbetsgivare har olika sätt att räkenskapens ersättning. De vanligaste sättet att mäta hur mycket du tjänar skulle vara din årslön. Under ett år skulle du tjäna en viss grundlön, plus bonus, som kommer att ge dig din årslön. Men om du arbetar tim skift, och du får betalt per timme, måste du veta hur mycket du tjänar på en månad. Samma sak gäller om du får betalt varannan vecka.

Kostnaderna räknas av månaden, trots allt

Kostnaderna räknas av månaden, trots allt. Dessa inkluderar hyra, verktyg, och även din budget för matinköp och mat. Därför, om du är budgetering då är det logiskt att konvertera din varannan vecka eller timlön till ett månatligt belopp.

Vad du behöver:

Hur konvertera varannan vecka eller timlön till månadslön. Arbetstagare och arbetsgivare har olika sätt att räkenskapens ersättning.
Hur konvertera varannan vecka eller timlön till månadslön. Arbetstagare och arbetsgivare har olika sätt att räkenskapens ersättning.

  • Kalkylatorn
  • Din nuvarande lön ränta
  • Din tid kort, om det finns

Håll tumregel i åtanke

Håll tumregel i åtanke. Kom ihåg några grundläggande beräkningar. Det finns 52 veckor på ett år. Det finns 12 veckor på ett år. Det finns fem dagar i veckan. Medan varje månad har vanligtvis fyra veckor, bör helt enkelt multiplicera din veckolön av fyra inte riktigt fungerar. Vissa HR-avdelningar beräkna varje månad som har 22 arbetsdagar, men, återigen, kanske detta inte är helt korrekt eftersom varje månad har ändra antal vardagar.

Konvertera vecka i månadslön. Låt oss först använda en veckolön system för att beräkna, för enkelhetens skull. Först, multiplicera din veckolön med antalet veckor på ett år, vilket är 52. Sedan dela den siffran med 12. Du kommer att få din månadslön. Så antar att du får betalt 750€ per vecka, kommer detta att komma 38810€ per år. Dividerat med 12, det är 3240€ 0,33 per månad.

Konvertera varannan vecka i månadslön

Kostnaderna räknas av månaden, trots allt. Håll tumregel i åtanke.
Kostnaderna räknas av månaden, trots allt. Håll tumregel i åtanke.

Konvertera varannan vecka i månadslön. De flesta företag betalar sina anställda varje 15: e och sista månad. Det kan vara lättare att omvandla detta som multipliceras med två. Men, för noggrannhet, använder vi återigen en liknande beräkning ovan. Först multiplicerar varannan vecka lön med 26 (vilket är 52 dividerat med två). Sedan dela den siffran med 12 för att få din månadslön. Så antar att du får 1870€ varannan vecka, blir det 48510€. Dividerat med 12, det är 4050€ 0,67 per månad.

Konvertera timlön till månadslön. Vissa jobb beräkna för en betala ränta per timme, men betalar två gånger i månaden eller i slutet av varje månad. Det kan vara bekvämt för dig att ha din tid kort, så att du kan beräkna om det faktiska arbete du gör i en vecka. Först, ta reda på hur många timmar du har arbetat i en viss vecka (detta bör normalt vara 40 timmar för ett heltidsarbete). Multiplicera sedan det med din timlön. Multiplicera detta tal med 52, och sedan dividera med 12.

Så om din lön kurs är 30€ per timme

Så om din lön kurs är 30€ per timme, och du brukar arbeta 40 timmar per vecka, skulle detta vara 1200€ per vecka. Multiplicerat med 52, är detta 62090€ per år. Dividerat med 12, det är 5180€ 0,33 per månad.

Computing för din månadslön kan vara användbart om du är budgetering eller om du ansöker om ett lån. För enkelhetens skull, kan du alltid bara multiplicera varannan vecka lön med två, eller din timlön med antalet timmar du arbetar på en dag, och det antal dagar du arbetar i en vecka. Men för att få den större bilden, prova computing för din lön för ett år (52 veckor) och sedan dividera med 12.