O2i

Hur kontrollerar ett företags legitimitet

Antalet företag som öppnar varje år är häpnadsväckande

Antalet företag som öppnar varje år är häpnadsväckande. Vissa är seriösa företag medan andra är fly-by-night verksamhet vars enda syfte är att beröva människor deras pengar och andra ägodelar. Om du planerar att göra affärer med ett visst företag som investerare eller kund, kan det vara klokt att kontrollera företagets legitimitet. Detta är särskilt viktigt om det kommer att finnas ekonomiska transaktioner mellan dig och företaget.

Hur kontrollerar ett företags legitimitet. Få information om företaget.
Hur kontrollerar ett företags legitimitet. Få information om företaget.

Det finns några saker du kan göra för att ta reda på om ett företag är legitimt eller inte. Här är några förslag.

  • Få information om företaget. Du behöver veta det exakta företagsnamn, adress (huvudkontor om de har många grenar), och annan kontaktinformation (telefonnummer, webbplatser, etc.).
  • Gå till din lokala Securities and Exchange Commission (SEC) kontor. Börsnoterade företag registrerade hos SEC. Du kan kontrollera från detta kontor om företaget har eller har haft stämningar mot bolaget eller om det har varit inblandad i tvivelaktiga metoder. SEC har handlingar som innehåller bakgrundsinformation om styrelse riktningar och andra ledande befattningshavare.
  • Besök det lokala kontoret för ditt statssekreterare. Företag som inte är noterade ha införlivande dokument med detta kontor. Granska dessa dokument väl och ta del av vilka som är inblandade med företaget.
  • Kontakta Better Business Bureau eller BBB. BBB har lokalkontor runt om i landet. Du kan betala dem ett besök och kolla om företaget är ackrediterat med BBB. De har också information om företag som inte är ackrediterade av myndigheten. För att göra det enklare, kan du hitta BBB på webben. Så fort du hittar företaget i BBB webbplatsen kan du se information som BBB Rating, Företagsprofil, klagomål Erfarenhet, klagomål Statistik stängning, licensiering, politiska åtgärder och många fler. BBB rating kan berätta för dig om ett företags pålitlighet är tveksamt eller inte.
  • Fråga den handelskammaren (CC). Ta reda på om företaget är medlem i CC där den är belägen. Du kan få värdefull information om företaget från dem.
  • Konsultera lokala kontor justitieminister i ditt tillstånd. Fråga om det fanns några klagomålen mot företaget. Bedrägeri division eller konsumentskydd kontoret skulle ha denna information.
  • Ta reda på om företaget har ansökt om konkurs. Konkursdomstolen där företaget har sitt kontor adress ska kunna berätta om företaget är i deras databas.
  • Gör en online-sökning för företaget. Du skulle bli förvånad över vad du hittar när du söker för företaget på webben. Kontrollera om det finns några negativa uppskrivningar, bloggar, kommentarer och annan information om bolaget. Se till att inkludera i sökningen inte bara företagets namn men bolagets styrelse och officerare också. Glöm inte att kolla tidningen arkiv för användbar information.
  • Besök företaget. Om adressen är i ditt område, kontrollera denna adress genom att köra till bolagets kontor. Detta gör att du kan se själv om företaget finns.

Skydda dig från att göra affärer med en illegitim företag

Skydda dig från att göra affärer med en illegitim företag. Det finns mer än ett sätt att ta reda på om ett företag är på upp-och-upp. Scams börjar bli ett sätt att leva. Det bästa sättet att undvika att få involverad med en olaglig verksamhet är att göra lite detektivarbete både på och utanför webben.