O2i

Hur kontaktar kreditbyråer: Experian, Equifax och TransUnion

I en ålder av identitetsstöld och kreditkort användning

I en ålder av identitetsstöld och kreditkort användning, är mycket sägs om kreditbyråer, rapporter kredit och poäng kredit. Om du är nyfiken på vad alla dessa saker är, kontakta kreditbyråer är platsen att börja. Det finns tre stora kreditbyråer. Här är lite information om hur du kontaktar kreditbyråer och få fakta du söker.

Hur kontaktar kreditbyråer: experian, equifax och transunion. Veta vad ett kreditupplysningsföretag är.
Hur kontaktar kreditbyråer: experian, equifax och transunion. Veta vad ett kreditupplysningsföretag är.

 1. Veta vad ett kreditupplysningsföretag är. Ett kreditupplysningsföretag är ett företag som samlar in information om en enskild kredit, inklusive hur mycket kredit en person har, hur mycket pengar han är skyldig (lån, kreditkort, etc.), om han ansökt om konkurs eller hade en panträtt sätta på hans egendom, och naturligtvis, om han någonsin varit brottsligt att betala av några skulder. Kreditupplysningsföretag har också ditt namn, nuvarande och tidigare adresser och personnummer. Jag är inte säker på exakt varför de har rätt till all denna information, men så är det.

  Kreditupplysningsföretag tar din skuld och kreditinformation och ger varje individ en kredit värdering baserat på denna information. Denna värdering är än nås av långivare, till kreditkortsföretag, lägenhet hyresvärdar etc. se om personen kan lita på att betala vad skyldig. De 3 stora kreditbyråer i USA är Experian, Equifax och TransUnion. Varför tre företag har monopol på verksamheten, igen jag har ingen aning, men det du går.

 2. Veta vilken information du kan få och vilken information du vill Individer brukar kontakta kreditbyråer av två skäl -. Antingen de vill ha kopior av sina kreditupplysningar eller de vill klara upp misstag på sina kreditupplysningar.

  Du kanske vill ha en kopia av din kredit rapport för några olika bitar av information. Först kanske du vill din kredit värdering. Med andra ord, om någon kontrollerar din kredit, kommer han att få en bra rapport, eller en som säger "Vid Gud, inte låna ut till den här personen!" Generellt människor har en ganska god uppfattning om huruvida de har bra kredit genom att överväga om de betalar sina räkningar i tid, har massor av maxade kreditkort eller inte fullföljer studielån. Men att få din faktiska poäng är konkret information som du kan använda när de förbereder att ansöka om ett lån eller när man planerar hur man ska reparera din kredit.

  I en ålder av identitetsstöld och kreditkort användning. Veta vilken information du kan få och vilken information du vill.
  I en ålder av identitetsstöld och kreditkort användning. Veta vilken information du kan få och vilken information du vill.

  Du skulle kanske även att kontakta kreditbyråer att du vill ha en kopia av din kredit rapport för att se vem har bett om dig. Har du ansökt om ett lån eller kreditkort nyligen? Din kredit rapport kommer att visa om företaget kontrolleras din kredit. Eller du kanske vill kolla in din kredit rapport för att se om någon har sysslat en identitetsstöld - registrera dig för ett kreditkort i ditt namn, till exempel. Du kreditupplysning kommer att lista alla kreditinstitut källor som du har tagit ut pengar med, inklusive kreditkort du redan har betalat ut. Om det finns en på det du inte vet, det är en röd flagga för att göra några kontroller.

 3. Bestrida din kredit rapport. Ett annat skäl att kontakta ett kreditupplysningsföretag är att bestrida något på din rapport. Jag har kontrollerat mitt kreditkort ett par gånger och tyvärr har all information varit smärtsamt korrekt. Men ibland, kreditbyråer få det fel, och du måste bestrida något på rapporten. Det är då du kontakta kreditupplysningsföretag linje kundservice och följa sitt förfarande för att lämna in en fordran. Jag har aldrig gjort detta själv, men jag har en känsla att det är en hel del kul, eftersom de flesta byråkratiska frågor som rör kredit tenderar att vara. Jag tror de har kredit-koder bureau tvister och alla typer av tråkiga fälgar du måste gå igenom för att få kredit tvister lösas.
 4. Betala inte om du inte behöver. Några av mina favorit Internet irriterande är kreditupplysningsföretag erbjuder dig gratis kreditupplysningar ... om du registrerar dig för deras särskilda säkerhetsåtgärder planer. Jag har aldrig klickat på en "få en gratis kreditupplysning" länken och då inte lärt sig det faktiskt är ansluten till någon månatlig plan jag måste betala för. Så irriterande.

  Men den goda nyheten är, kan du få en helt gratis kreditupplysning. I själva verket kan du få tre helt gratis kreditupplysningar - en från varje kreditupplysningsföretag - och du kan få dessa tre helt gratis rapporter en gång om året, varje år. Det är din rättighet enligt lag. Så istället för att gå igenom lite kredit säkerhetsföretag (göra din forskning på dem innan avfärda eller investera i en), kan du kontakta kontoren direkt själv och få denna information. Om du vill ha fler än en rapport, måste du betala kreditupplysningsföretag för det.

 5. Så, hur gör jag kontaktar kreditbyråer?

  Kontakta Experian: Experian är den största av de tre kontoren. Det ligger i Texas. Jag antar att detta innebär att vi inte ska bråka med den. För att kontakta Experian om en kreditupplysning eller rapportera bedrägeri eller tvist ett krav, ring 1-888-397-3742. Postadressen är: Box 2104 Allen, TX, 75013. Eller du kan hitta Experian online på Experian .

  Kontakta Equifax: Equifax ligger i Atlanta, GA. Det finns på webben på Equifax . Equifax har två olika nummer, ett för konsumenternas allmänna hjälp på 1-800-865-1111 och en för att rapportera problem / bedrägeri på 1-800-525-6285. Om du vill kontakta Equifax via snigel-post, är dess adress: Equifax, PO Box 740201, Atlanta, GA, 30374-0241.

  Kontakta TransUnion: TransUnion ligger online på Tuc . Dess postadress för allmän kundservice är: TransUnion, Box 2000, Chester, PA, 19.022. Den allmänna kundservice nummer är 1-800-916-8800. För bedrägeri rapporter, skriva: TransUnion Bedrägeri stöd till offer Division, Box 6790, Fullerton, CA, 92634.

Oavsett om du bara vill kolla upp din kredit värdering eller om du vill veta vem som kan ha apa runt med din kredit, någon av de tre stora kreditbyråer är ett ställe att börja. Och kom ihåg, är den första kreditupplysning gratis varje år!