O2i

Hur kan man vara miljövänlig på jobbet

Trenden är nu att gå grönt och bryr sig mer om miljön och naturen. Medvetenheten om utarmning av naturresurser, har skador på miljön genom användningen av skadliga kemikalier och föroreningar har en stor påverkan på industrier, företag och människor. Detta medvetande kan översättas till att göra vad du kan för att hjälpa till att upprätthålla de krympande naturresurser och göra världen till en hälsosammare plats att leva i. Nedan är några idéer om hur du kan vara miljövänlig på jobbet.

Hur kan man vara miljövänlig på jobbet. Ett kontor behöver tillräcklig belysning för att underlätta arbetet och ge en cheery och ljus atmosfär inomhus.
Hur kan man vara miljövänlig på jobbet. Ett kontor behöver tillräcklig belysning för att underlätta arbetet och ge en cheery och ljus atmosfär inomhus.

  • Ett kontor behöver tillräcklig belysning för att underlätta arbetet och ge en cheery och ljus atmosfär inomhus. Men den mängd energi som förbrukas för att hålla belysningen i nästan tolv timmar översätter till en ganska rejäl summa. Släcka ljuset i de områden som inte används hela dagen. Gör det till en vana att stänga av lamporna när du ska lämna utrymme för ett möte eller under lunchrasten. Denna åtgärd kan spara mycket energi och sänka din elräkning.
  • Be kontoret att ersätta glödlampor med mer effektiva och energisnåla lysrör. Du kan också begära att ersätta kontoret lyser med mer energieffektiva och hållbara lågenergilampor eller lågenergilampor. Dessa nya lampor ger samma ljusstyrka som sina regelbundna lysrör med samma effekt, men kan pågå ungefär sex gånger längre än livslängden för en vanlig lysrör.
  • Cykla till jobbet när vädret är fint. Om du bor ganska nära till kontoret lämna bilen hemma under dagarna när du har bra väder och använd en cykel istället. Du får inte bara nyttan av regelbunden motion får du också nytta av att vara ute i det fria och njuta av frisk luft och solsken. På andra dagar överväga att ta bussen istället för att använda bilen eller ta en taxi. Du spara energi och pengar också.
  • Uppmuntra dina medarbetare att återvinna. Inte bara kasta ark brevpapper som har tryckts endast på ena sidan. Du kan fortfarande använda den andra sidan som scratch papper eller använda den för att skriva ut korrektur av dokument som du behöver för att granska. Du kan också göra dessa med de dokument som är klara för rivning. Om de inte innehåller känslig information, använd den andra sidan för dina interoffice PM och utkast.
  • Likaså bör du inte kasta bort de tomma bläckpatroner. Kasta bort dem bidra till att fler mängder av icke-biologiskt nedbrytbara plaster som hamnar i deponier. Dessa bläckpatroner kan fortfarande fyllas. Ditt kontor kan köpa bläckpatron refillförpackningar och göra sin egen påfyllning eller så kan du leta efter ett företag som gör bläckpatron påfyllning tjänster. Det kan bidra till att minska budgeten kontorsmaterial.
  • I slutet av dagen påminna dina medarbetare att stänga sina datorer och dra dem från strömkällan. Även om kontorsutrustning är avstängda, är el fortfarande igång i standby eftersom apparaten kontakter är fortfarande i eluttag som är bara ett slöseri med energi och bidra till den ökade energiförbrukningen.
  • Office luftkonditioneringsanläggningar bör kontrolleras och underhållas regelbundet. Spolarna och luftfilter ska rengöras regelbundet. Smutsiga spolar bidrar till värmeutveckling medan smutsiga luftfilter orsakar luftkonditionering enheter att arbeta hårdare för att ge dig svalare luft.
  • Om ditt kontor har ett fönster balsam typ luft, stäng av när du måste lämna utrymme för mer än en timme. Detta kommer att spara energi och sänka din elförbrukning. Om du håller din dörr stängd hela tiden som du är ute, kommer den kalla luften kvar och hålla ditt kontor svalt tills du kommer tillbaka.
  • Dra INTE runt upp luftkonditioneringen till den coolaste inställning som nästan kan frysa dig. Du behöver bara ha luftkyld på en behaglig nivå så att du inte kommer att svettas inne på kontoret och hålla kontorsmaskiner trim. Sänk temperaturen på morgonen när luften är fortfarande svalt och sent på eftermiddagen när solen har gått ner för att spara energi och minska koldioxidutsläppen.

Även små saker gjorda kontinuerligt kommer att uppgå till något större för att bevara miljön, minska energiförbrukningen och ge ditt kontor större besparingar. Öva och genomföra dessa miljövänliga tips för kontoret och utvidga det till ditt hem.