O2i

Hur kan man förbättra kompetensen kund förhandling

I varje affär

I varje affär, kommer det alltid att finnas inblandade förhandlingar eller kommer du inte att kunna uppnå det bästa du kan ha med din produkt eller om du köper en produkt. Som företagare ska du veta din väg till en kund hjärta eller sinne. En bra affär kommer enbart lita på din förmåga att ge dina kunder de affärer som de vill höra. Era förhandlingar kommer att göra det eller bryta den för ditt företag. Om du inte har bemästrat kompetens förhandla, är chansen ditt företag kommer att få dåliga erbjudanden och som skulle leda till dess misslyckande. Låt inte det hända ditt företag och finslipa dina förhandlingsteknik. Här är några tips på hur du kan förbättra dina kunskaper kund förhandling:

  • Den första nyckeln till en lyckad förhandling är att ha makt kunskap. Det skulle inte vara lätt för dig att hitta en affär om du har tillräcklig kunskap om de produkter du säljer. Du bör täcka varje aspekt av produkten från dess funktioner till dess fördelar och dess relation till vardag och situationer. En kund skulle vilja höra mer om produkten i stället för att höra samma "denna produkt är bra för dig." Du bör veta var att utöka beskrivningen av din produkt utan att det ser alltför försöker ansluta den till människorna. Dina kunskaper kommer att ge dig den kraften så lager upp med tekniska och sociala kunskaper av dina produkter.
  • Innan du kan faktiskt tala effektivt, bör du vara säker på att dina ord uttalas korrekt och är hörbara med dina kunder. Du vill inte dina kunder att förväxla sig med vad du säger. Om du har bra tal färdigheter, det finns alltid ett rum för förbättringar. Ta några tal klasser för att finslipa dina förmåga att tala. Det kan finnas kunder som har en annan accent än din så du måste täcka de olika accenter också. Lyssna på människor på nätet eller videoklipp som inte är av ditt land eller har en annan accent och försöka bekanta med sina accenter.
  • Vid behandling av kunder, känslor spelar en stor del i denna transaktion. Om du är den typen av person som har en kort tolerans span, är det bättre att få utbildning vredesterapi att få ditt tålamod längre än det är. Om du har problem med att separera arbetslivet med ditt privatliv, få lite hjälp att hantera dina känslor riktigt bra. Det kommer att finnas kunder som är snar till vrede eller är för nyfiken att ifrågasätta varje aspekt av din produkt.
  • Var en god lyssnare. När du gör en förhandling är det mest troligt att du är en talar det mesta men tänk på att kunderna har något att säga i den. Det är trots allt deras pengar de spenderar. Sluta prata om din kund frågar dig en fråga, eller om de försöker förklara några situation de är i som behöver din kompetens. Lyssna på honom kommer att utveckla en personlig koppling också.

Hur kan man förbättra kompetensen kund förhandling. Den första nyckeln till en lyckad förhandling är att ha makt kunskap.
Hur kan man förbättra kompetensen kund förhandling. Den första nyckeln till en lyckad förhandling är att ha makt kunskap.

Kom alltid ihåg att det viktigaste i en förhandling affär möter halvvägs. Du bör få en hel del, liksom dina kunder kommer också. Du ska inte prata dig bara för att få den större delen av affären, kommer dina kunder ser alltid tillbaka på din affär och det kommer vanära ditt rykte, avaktivera någon förhandling erbjudanden i framtiden. Alltid vara ärlig men effektivt.