O2i

Hur jämföra unsubsidized vs subventionerade studielån

På grund av den ständiga ökningen av en högskoleutbildning kostnad

På grund av den ständiga ökningen av en högskoleutbildning kostnad, är många studenter börjar att ansöka om lån. Studielån finns i två typer: subventioner lån och subventionerade lån. När du registrerar dig för ett subventioner lån, kommer du att ta hela ansvaret för att betala av lånet. Å andra sidan, om du ansöker om ett subventionerat lån, behöver du bara betala för den faktiska mängden ditt lån. En individ kommer staten eller en ideell organisation axla kostnaden för ditt lån intresse. Om du vill ansöka om studielån, måste du kunna göra jämförelser mellan de båda för att hitta ett lån kan du bekvämt leva med.

Här är några av de steg som du måste ta om du vill jämföra unsubsidized vs subventionerade lån:

Hur jämföra unsubsidized vs subventionerade studielån. Väg dina alternativ.
Hur jämföra unsubsidized vs subventionerade studielån. Väg dina alternativ.

  • Veta mer om lånen. Det första steget som du måste göra för att kunna jämföra subventioner och subventionerade lån är att veta mer om dem. Ta dig tid att besöka en byrå som erbjuder dessa lån. Göra förfrågningar om dessa två typer av lån.
  • Väg dina alternativ. Nästa sak som du behöver göra är att känna till för-och nackdelar med båda lånen. Subventioner lån har lägre intresse än subventionerade lån. Precis som subventionerade lån, har de också låneramar. Dock är dess lock betydligt högre än de subventionerade lån. Med den subventionerade lån, behöver du inte oroa dig för lånet intresse. Det finns dock en gräns för pengar som du kommer att kunna låna. Den subventionerade lånet får inte nödvändigtvis täcka hela kostnaden för din utbildning. Det finns en chans att du fortfarande kommer att axla en del av din utbildning kostnader. Om du når locket av ett subventionerat lån, kommer du att hamna ansöker om ett subventioner lån.
  • Känna betalningsprocessen. Ditt nästa steg blir att ta reda på betalningssätt för dessa lån. För de subventioner lån, får du en frist för att komma upp med pengar för att betala för ditt lån. Byrån kommer att tillåta dig att skjuta upp betalningen av lånet i sex månader efter examen. Du har också möjlighet att betala räntekostnaderna efter din skolgång. Myndigheten kommer då att lägga ackumulerad ränta till den faktiska mängden ditt lån. Med de subventionerade lån, måste du göra betalningar medan du fortfarande studerar.
  • Bedöma din ekonomiska situation. Efter att veta de fördelar och nackdelar med båda lånen, är nästa sak som du behöver göra för att ta en närmare titt på din ekonomiska situation. Gör jämförelser baserade på din ekonomiska status. Beräkna hur mycket pengar som du har att spendera på din högskoleutbildning. Ta reda på vilka lån kommer att ge dig den högsta nivån av komfort under och efter dina studier.

Det är viktigt att hitta ett lån som ger mer flexibilitet i sin betalningsmetod. Om du använder dessa steg som en guide, har du en garanti att du kan avgöra om ett lån som inte kommer att sätta dig i en större ekonomisk oreda.