O2i

Hur jämföra datainsamling produkter

Datainsamling används av elingenjörer och elektronikindustrin att mäta olika elektriska eller fysiska fenomen såsom spänning, ström, temperatur, tryck eller ljud. Varje system för datainsamling är att skaffa fram, analysera och presentera information från källan. Dessa system innehåller signaler, sensorer, aktuatorer, apparater och olika typer av programvara för att uppnå sitt mål. Det finns en hel del datainsamling produkter, utrustning och tjänster på marknaden idag, men vi har listat bara ett fåtal här för att hjälpa dig välja vilken som passar dina personliga eller yrkesmässiga ändamål:

  1. National Instruments DAQ. National Instruments erbjuder analytiker kompletta och kompatibla USB datainsamlingssystem som kan hjälpa dem i signalbehandling, producerar statistik och mätningar av spänning, temperatur, töjning och tryck, bland andra. National Instruments har ett komplett sortiment av datainsamling och datalogger produkter som kan användas både av privatpersoner och företag. Bortsett från sina produkterbjudanden, deras lösningar kommer med dataloggning programvara samt, för snabbare dataanalys.
  2. RSI datainsamling tjänsten. RSI specialiserat sig på materialteknik men dabbles i datainsamling samt. RSI erbjuder lösningar för att mäta effekterna av en tjänst miljö på någon komponent installerad i systemet, hjälper indikerar oväntade fel, vilket stöd i ändringen av den ursprungliga designen.
  3. Agilents datainsamling hårdvara. Agilents sortiment av datainsamling hårdvara anses vara den mest kompakta, kostnadseffektiva och allt-i-ett lösning för alla datainsamling och loggning behov av grupper och individer. Med dataregistreraren hårdvara stordator, kan det fungera som en fristående dataenhet logger vrida upp till 50.000 läsningar av inbyggt minne och olika plug-in-moduler. Det kommer också med olika gränssnitt för anslutning och styrning med datorn, och levereras med en datalogger programvara, vilket ger uppdateringar i realtid och analys av data.
  4. Yokogawas datainsamlingsutrustning. Yokogawa har i sin portfölj ett komplett sortiment av digitala förvärvet utrustning som kan användas av olika branscher. Yokogawa erbjuder lösningar som är skalbara dimensioneras för såväl PC-styrda och fristående verksamhet under svåra förhållanden. Företaget erbjuder även produkter som, när den kombineras med programvara, kan erbjuda den ultimata mätningen makten med sin multi-kanals kapacitet och hög spänningshållfasthet.

Datainsamling produkter

Hur jämföra datainsamling produkter. National Instruments DAQ.
Hur jämföra datainsamling produkter. National Instruments DAQ.

Datainsamling produkter, tjänster och programvara är speciellt användbara i mäta effekterna av de ovan nämnda företeelserna till systemet och miljön i de enheter som du testar. De ger noggranna mätningar och statistik som kan hjälpa en ingenjör eller utvecklare att anpassa sina projekt för att matcha de kriterier eller krav som ställs på enheten. Även mycket användbart för tillverkare och industrier likadana, inte många sektorer kan använda datainsamling utrustning och tjänster eftersom de tenderar att bli dyrt, med tanke på de stora mängder av komponenter och utrustning som behövs för att köra analysen. Ändå utgör datainsamling som en integrerad del i mäta hållbarhet och hållbara produkter och utrustning.