O2i

Hur förstå intrång i immateriella rättigheter

Immaterialrätt är auktoriserad innehav privilegier över innovationer som produceras av sinnet, både konstnärliga och kommersiella, liksom motsvarande rättsområden. Enligt immaterialrätt är innehavare av sådana skapelser ges specifika oinskränkt till olika immateriella egenskaper. Dessa kan omfatta vissa kompositioner, målningar eller litterära verk som dikter, artiklar eller prosa. Allmänna former av immateriella rättigheter omfattar upphovsrätt, handelsnamn och affärshemligheter.

Intellektuellt egendom omfattar vanligen fyra erkända typer:

  1. Upphovsrätt. Dessa behandlar former av kreativitet för masskommunikation. Exempel på dessa är romaner, musik, sångtexter, filmer film, spelar teater, programvara och dans koreografi.
  2. Patent. Dessa används för att skydda nya uppfinningar så att de inte kan utnyttjas eller användas utan tillstånd från patenthavaren.
  3. Varumärken. Dessa är utformade för att individualisera varor och tjänster för att konsumenterna att skilja källan. De kan representeras av symboler, ord, logotyper, slogans eller någon annan kombination så länge det skiljer ett varumärke till ett annat.
  4. Affärshemligheter. Dessa är affärsinformation som hålls hemliga som formler, mönster, enheter, strategier och tekniker som används för att få en fördel gentemot konkurrenterna.

Intrång i immateriella rättigheter uppstår ofta när en sådan absolut privilegium till skaparen kränks och nytta av människor som inte hjälper konceptualisera de immateriella rättigheter. Den har följande egenskaper:

  1. Det är icke-förbrukningsvara. Självklart kommer skaparna av det kreativa arbetet märker inte om deras kreativa verk har redan blivit stulna. Det är fortfarande i sin ägo även om tjuvarna har redan genomfört av en kopia av arbetet. Jämfört med fysisk stöld är inbrott upptäcks ofta eftersom objektet är faktiskt saknas.
  2. Det återspeglar inte sin produktionskostnad. Dess immateriella tillgångar gör tjuvarna tjäna mer genom att återge flera och billigare kopior av den jämfört med de lokala marknaderna. Även om vissa av kvaliteten äventyras, kommer människor tenderar att köpa de billigare versionerna av intellektuellt arbete, oavsett upphovsrättslagar. När materialet stjäls fysiskt, är deras värde uppskattas omedelbart baserat på deras inköp och användning.
  3. Det kräver kompetens, teknisk expertis och exponering för utrustningen. Många kreativa arbetet banditer har den tekniska kunskap hur man återge arbetet. De utnyttjar vanligtvis av den utrustning som behövs för att producera arbete. Vanliga rånare har också denna speciella drag även om människor som begår intrång i immateriella rättigheter som jävlas med patentlagstiftning.
  4. Den behöver en möjlighet att förolämpa. Tjuvar som begår intrång i immateriella rättigheter måste utsättas för utrustningen och har tillräcklig utbildning för att manipulera den. Vanliga brottslingar har ofta möjlighet att begå brottet, oavsett om de har tillräcklig utbildning eller inte.

Hur förstå intrång i immateriella rättigheter. Det är icke-förbrukningsvara.
Hur förstå intrång i immateriella rättigheter. Det är icke-förbrukningsvara.

Idag finns allvarliga lagar uppdrag och syftar till att skydda immateriella rättigheter. Men det finns vissa grupper som tror att immaterialrätt är tänkt att delas och inte förblir ensam tillstånd av skaparen. Befrielsen av sådan exklusivitet tros minska förekomsten av intrång i immateriella rättigheter.