O2i

Hur förbereda ditt företag för en börsintroduktion

Har du kontanter och cache att gå allmänheten

Har du kontanter och cache för att gå allmänheten? Kommer ditt företag att överleva i fall du bestämmer dig för att gå allmänheten? Kan du förneka publicitet när dina lager faller kort? Hur kommer du reagera om en stor IPO spelare brottas företaget du byggt från grunden ur händerna? I sanning, är du redo för ditt företag att vara upp i styrelserna för en börsintroduktion?

Sådana ledande frågor kommer att avslöja om du har modet och härlighet att sätta ditt företag upp för en börsintroduktion.

Om du är redo att få ditt företag börsnoterade, här är hur man förbereder för det.

Anlita en advokat som kan ge dig råd om IPO-processen

Hur förbereda ditt företag för en börsintroduktion. Har du kontanter och cache att gå allmänheten.
Hur förbereda ditt företag för en börsintroduktion. Har du kontanter och cache att gå allmänheten.

Anlita en advokat som kan ge dig råd om IPO-processen. Det är bra att du tar det här steget eftersom du känner att ditt företag gör imponerande verksamhet och du vill att allmänheten ska veta det men vill gå allmänheten kommer inte att bli lätt eller kommer det att komma billigt. Du måste anlita en erfaren advokat, en som har erfarenhet av värdepapper, för att guida dig. En av de bästa advokatbyråer som arbetar med denna typ av verksamhet är Kirkland & Ellis LLP. Kolla deras hemsida på kirkland.com .

Sätt upp de pengar du behöver för att ta ditt företag offentliga

Sätt upp de pengar du behöver för att ta ditt företag offentliga. Som nämnts, måste du vara redo för mycket pengar inblandade i detta åtagande. NYSE kräver företagen att ha ett resultat före skatt på 10 miljoner€ från de senaste tre åren av ditt företags resultat. Detta är på toppen av minst 5€ miljoner resultat två år i rad. NASDAQ behöver se ditt företag gör mer än 10 miljoner€ under de tre senaste räkenskapsåren och ytterligare 5€ 0,2 miljoner minimum under de senaste åren. Dessa är inga små potatis för ett företag som vill bli en del av de stora pojkarna. Det finns alternativa marknader för dig att prova ut NASDAQ Global Market, AMEX och NASDAQ Capital Market. Även om dessa alternativ har lägre krav, du sjuk fortfarande behöver sätta upp miljoner för att få saker och ting.

Följa SEC regler. Du måste ha följande handlingar för SEC:

Anlita en advokat som kan ge dig råd om IPO-processen. Sätt upp de pengar du behöver för att ta ditt företag offentliga.
Anlita en advokat som kan ge dig råd om IPO-processen. Sätt upp de pengar du behöver för att ta ditt företag offentliga.

  • Reviderade bokslut med före skatt
  • Produktinformation
  • Kunder
  • Avtal
  • Ledning och portfölj inklusive aktieägare
  • Market Value and Share Size of Public Float
  • Tillgångar
  • Dela Pris

Granska din företagets ledningsgrupp

Granska företagets ledningsgrupp. Du behöver inte anlita en stark Chief Financial Officer (CFO) med erfarenhet av börsintroduktioner. Du har din advokat för det. Vad du behöver göra är att ta en bra hård titt på din ledningsgrupp och deras kommunikationsförmåga. Din ledningsgrupp presenterar IPO på marknaden och kommer att arbeta med dig på att etablera ditt företag med de olika börserna, analytiker och investerare.

Håll en skönhetstävling

Håll en skönhetstävling. Spelare i IPO industrin vet vad en skönhetstävling är. Detta innebär att välja bland partners investment banking för att representera ditt företag som en goodwill representant. Din investering bankpartner kommer att vittna till ditt företags värde och värt som en börsintroduktion spelare. Leta efter en investering bankpartner som känner din verksamhet utan och innan och har representerat andra företag i IPO bud.

När du har dessa i ordning, fortsätt att utarbeta din presentation genom att positionera ditt företag som en IPO-värdig företag och sedan arkivera registreringspapper med SEC.