O2i

Hur för att förhindra arbetsskador

Skador på arbetsplatsen står för minskad arbetstagarnas produktivitet, ökad frånvaro och ökade sjukvårdskostnader. Det är vettigt av ett företag, för att garantera att arbetsmiljön är säker för de anställda.

Här är hur man kan förebygga arbetsskador.

Hur för att förhindra arbetsskador. Placera rätt varningsskyltar vid högriskområden.
Hur för att förhindra arbetsskador. Placera rätt varningsskyltar vid högriskområden.

  1. Placera rätt varningsskyltar vid högriskområden. Till exempel, se till att sladden från golvytor som är våta för att undvika halka. Det bör gott skyltar för högspänning områden och andra områden med hög risk såsom hala golv, trapphus, strålning och så vidare.
  2. Installera anti slip grepp om trapphus för att undvika fallolyckor. Se till att det finns en ledstång för människor att hålla fast vid. Högtrafikerade områden bör täckas med en anti slip matta, speciellt under regnperioden, för att minska risken för halka.
  3. Utbilda anställda ordentligt. De flesta olyckor kommer från felaktig hantering av utrustning och maskiner. Minska mängden mänskliga fel genom att se till att de anställda rätt utbildning för att hantera de maskiner som de kommer att arbeta med.
  4. Se till att dina medarbetare har rätt utrustning och rätt skyddsutrustning för att göra sitt arbete. Om en arbetstagare kommer att göra tunga lyft, se till att han bär ett säkerhetsbälte eller ryggstöd och händerna skyddas med handskar. Ge en dolly att bära och flytta runt tunga lådor. Om den anställde kommer att arbeta med högt maskiner eller med hög och bullrig miljö, bör han ha rätt öronproppar för att dämpa ljudet.
  5. Se till att utrustning och maskiner på rätt fungerar. Till exempel bör kök arbetarna alltid vassa knivar för att minska ansträngning och risken för skador på grund av otillbörliga påtryckningar.
  6. Ha stabila och trygga stegar och stolar steg tillgängliga för arbetstagarna för att nå höga platser. Till exempel, om du har ett register rum, bör det finnas ett sätt för de anställda att nå de höga hyllorna utan att behöva tå.
  7. Har ergonomiskt riktiga arbetsplatser för personer som arbetar vid skrivbordet. Anställda som sitter under långa perioder vid sitt skrivbord bör ha en bra ergonomisk stol, som gör deras armar och ben för att vila på en 90 graders vinkel. Skärmen ska vara låg bländning och inte placeras för högt för att undvika ögon och nacke. En musmatta med handledsstöd kan bidra till att minska risken för pistill tunnel.
  8. Ge hörlurar eller vaggor telefonnummer till anställda som arbetar på telefoner hela tiden, till exempel telefonsamtal operatörer och call agenter center. Behöva vagga handtaget på telefonen mellan örat och axeln kommer att orsaka påfrestningar på nacken.
  9. Träna dina anställda att vara medveten om säkerhet på arbetsplatsen. Säkerhet riktlinjer och policies bör postas i en gemensam arbetsplats område, till exempel den anställdes loungen och den anställde handbok. Om du har flerspråkig personal, bör de också få utbildning med korrekt hantering av utrustning och förfaranden för att minska den mänskliga faktorn.
  10. Fastställa en uppsättning förfarande för hantering av arbetsskador. Olyckan ska omedelbart rapporteras till en tilldelad handledare. Det bör finnas en skriftlig rapport som gjorts och åtgärder som görs av ledningen för att rätta till problemet. Om läkare är nödvändig, bör det finnas första hjälpen tillhandahålls eller den anställde bör föras till akuten för medicinsk behandling.

Se till att ditt kontor uppfyller de normer som fastställts av Arbetarskyddsstyrelsen Health Administration på osha.gov .