O2i

Hur får man tillbaka en hyra deposition

Det finns i princip två typer av hyresdepositioner en hyresvärd kommer att be om en hyresgäst: en deposition och städning insättning. Här är några tips på hur man kan få ersättning för dessa kostnader.

1

1. Minns vilken typ av insättning du gav hyresvärden. Rengöringen förskottsbetalning kommer att användas för att städa upp enheten när hyresgästen vacates fastigheten. Denna deposition kan återbetalas om hyresgästen själv städa fastigheten före avresan. Om hyresvärden beslutar att anlita professionell städare, kommer hyresgästen inte kunna göra någonting, eftersom städning förskottsbetalning kommer att användas för att betala lön till den hyrda professionell hjälp. Den deposition å andra sidan används normalt för att reparera de skador som görs för att egendom bortom normalt slitage skador. Ett exempel på slitage som inte bör belasta deposition skulle flisas färg, medan ett exempel på skador utöver normalt slitage skulle vara ett trasigt fönster.

Hur får man tillbaka en hyra deposition. 1. Minns vilken typ av insättning du gav hyresvärden.
Hur får man tillbaka en hyra deposition. 1. Minns vilken typ av insättning du gav hyresvärden.

2. Reparera skadorna som uppstått på egendom under din vistelse. Om du tror att du kommer att spendera mindre för att reparera de skador utöver normalt slitage, då skulle det vara en bra idé att fixa skadorna själv. Om du bröt en fönsterruta, tycker du inte köpa en gör-det-själv-kit för att fixa fönstret är sätt billigare jämfört med hyresvärden få en månads pengar från deposition du gav dem?

3

3. Om du har betalat för en rengöring deposition, diskutera med hyresvärden och se om du kan få tillbaka det genom att städa huset själv. Som tidigare nämnts, är städning insättningar används av hyresvärden att anlita professionell hjälp att städa lokalerna när du har utryms den. Om du lyckats få godkännande av rengöring efter platsen i utbyte mot återbetalning rengöring insättning, kommer följande att diskutera i detalj vad du behöver göra för att den aktuella fastigheten.

  • Rengör fönstren ordentligt.
  • Tvätta golvet tills det är skinande rent igen.
  • Vakuum mattan tills den är smuts-fri. Om du kan, har det tvättas.
  • Gör köket fläckfritt, vilket skulle omfatta rengöring efter kylskåp och spis.
  • Skura golvet, väggar, toalett och badkar fri från mögel.

4

2. Reparera skadorna som uppstått på egendom under din vistelse. 3. Om du har betalat för en rengöring deposition, diskutera med hyresvärden och se om du kan få tillbaka det genom att städa huset själv.
2. Reparera skadorna som uppstått på egendom under din vistelse. 3. Om du har betalat för en rengöring deposition, diskutera med hyresvärden och se om du kan få tillbaka det genom att städa huset själv.

4. När du är redo att gå ut, ge din adress för vidarebefordran till hyresvärden. Du har tur om hyresvärden ger dig insättning på den dag du flyttar ut, men detta är inte fallet för de flesta hyresgäster. Ge din hyresvärd en adress där de kan skicka in en check för att återbetala din insättning.

Om hyresvärden inte eller vägrar att lämna tillbaka den hyra insättning du gav dem, är du alltid gratis att bestrida det över domstol.