O2i

Hur får man en frilansande jobb med en reklambyrå

En potentiell kandidat får väldigt svårt att landa ett jobb hos en reklambyrå. Detta beror på flera lika begåvade människor är redan fyller verksamheten. Det kan vara mer emellertid möjligt att fungera på vissa frilansuppdrag för Ad Agency. Detta kommer att kräva en enastående CV, ett personligt brev specifikt till jobbet, och några referenser. En portfölj med några av dina tidigare projekt skadar inte heller, om du har detta på filen när du ansöka om jobbet.

Det första du bör göra för att få en frilansande jobb med en reklambyrå är forskning. Söka jobb på nätet och i tidningar, eller något område som du vill. Dessa jobb kan också visas i byggnaderna av reklambyråer i ditt område. Forskningen bör lista alla krav för varje uppdrag. Det är mycket viktigt att veta ifall du har att träffa någon från företaget, du vet exakt vad de letar efter.

Sätt ihop en fantastisk CV

Hur får man en frilansande jobb med en reklambyrå. Sätt ihop en fantastisk CV.
Hur får man en frilansande jobb med en reklambyrå. Sätt ihop en fantastisk CV.

Sätt ihop en fantastisk CV. Ditt CV bör innehålla senaste arbete och all erfarenhet du har med den typ av arbete du söker. Du behöver också ett följebrev specifikt till det jobb du söker till. Det följebrev bör innehålla uppgifter om namn och adress på den person som gör hyra för företaget. Det är mycket viktigt att uttryckligen ange namn och adress för den person som anställer. Detta är ett säkert sätt att visa det företag som du menar allvar med att få jobbet.

Samla referenser för varje projekt du har slutfört

Samla referenser för varje projekt du har gjort. Referenser kan göra eller bryta din affär, så att hitta människor som var oerhört nöjd med ditt arbete är nyckeln till landning jobbet. Hitta referenser som är villiga att skriva ett rekommendationsbrev för dig till önskad företaget. Potentiella arbetsgivare gillar att veta att de är intresserade av att anställa någon som har haft en positiv upplevelse med någon annan, och att personen var villig att ta sig tid att skriva ett brev om dem. Om du har någon erfarenhet av stora företag, försöka plocka upp några små jobb för lokala företag. Dessa jobb kan vara låg kostnad eller gratis, men de kommer att ha en enorm inverkan på din framtida jobb förmåga.

Skapa ett urval projekt för företaget du söker

Skapa ett urval projekt för företaget du söker. Detta projekt kommer att ge företaget en uppfattning om vad de kan förvänta sig av dig. Att ha ett bra exempel på ditt arbete till hands för företaget är fantastiskt sätt att berätta för dem att du menar allvar med ditt arbete. Ett prov projekt kan också vara ett utmärkt verktyg för återkoppling. Företaget är mer benägna att skicka dig en återgång brev om exakt varför de anställer dig, eller kommer de att ge dig positiv kritik på varför du inte anställdes.