O2i

Hur får idéer från kända logotyper

De flesta logotyper är baserade på enkla former

De flesta logotyper är baserade på enkla former, färger och text. Några av de mest ikoniska logotyper i historien är text, enbart med hjälp av färg och teckensnitt till varumärket företaget eller produkten. Dagens uppdaterade logotyper är lättare, ljusare och mer avslappnad, med företag desperat försöker distansera sig från en kall image genom att flytta till en bild som de anser mer välkomnande, och i många fall mer miljövänlig.

Hur får idéer från kända logotyper. Ett utmärkt exempel på den vänliga makeover är wal-mart-logotypen.
Hur får idéer från kända logotyper. Ett utmärkt exempel på den vänliga makeover är wal-mart-logotypen.

  • Ett utmärkt exempel på den vänliga makeover är Wal-Mart-logotypen. Den gamla logotypen var en stram mörkblå sans-serif typsnitt i alla mössor, med en exakt militaristisk stjärna i mitten. Wal-Marts bild makeover inkluderar ljusare färger och traditionell versaler, tillsammans med ett glatt gult representation av solen som skiljetecken.
  • Många logotyper införliva framgångsrikt företagets image eller filosofi i deras logo design. AT & T: s jordklotet form skivas i koncentriska linjer är ett bra exempel. Den förmedlar räckvidd och global täckning med hjälp av en enkel form. Kurvor och sfärer är populära inslag som grund logo design. Ett liknande koncept är inneboende i Infiniti Automobile logotypen, en kombination av en oval och en inverterad "V"-form. Återges i silvermetallic att förmedla klass och stil, med den ovala själv som en klassisk representation av oändlighet, och den inverterade V-tyder en väg som leder in avståndet, visar logotypen flera relaterade begrepp med två mycket enkla former.
  • Best Buy äger ytterligare ett framgångsrikt logo design. Butiken Budskapet är enkelt: rabatterade priser, din bästa köp. Namnet, tryckt inuti en lätt identifierbart försäljning tagg, berättar konsumenten exakt vad du kan förvänta dig från företaget.
  • En aktuell branding trenden tjänat på den "gröna" fenomen. Som konsumenter blir allt mer oroad över miljön, företagen är angelägna om att framställa sig själva som progressiva och miljömedvetna. Det var inspirationen bakom BP-logotypen makeover, från föråldrade sköld till en organisk "Helios" design i grönt och gult för att symbolisera den sociala medvetande och ansvarsfull tillväxt. "Gröna" logotyper bokstavligen växer upp överallt, med naturens färger, blad, fjärilar och former blomma.

En sak du måste tänka på innan du får några idéer från kända logotyper är att använda en konstruktion för inspiration är bra, men att göra en direkt kopia är det inte. Företag, särskilt stora, framgångsrika, är starkt skyddande av sina varumärken. Vi var hoppas att våra egna varumärken kommer att uppnå ikonstatus. Om det händer är det viktigt att varumärket som identifierar ditt företag eller produkt vara unikt och relevant.