O2i

Hur får idéer för insamling

Har din organisation har planerat aktiviteter men mycket begränsad finansiering för att få det att hända? Om ditt svar är ja, är ett sätt att gå vidare med vad du har i åtanke att mobilisera och skapa medel för detta.

Fundraising är en utmanande uppgift

Hur får idéer för insamling. Rekonstruera tidigare händelser.
Hur får idéer för insamling. Rekonstruera tidigare händelser.

Fundraising är en utmanande uppgift. Det tar kreativa hjärnor att sälja förslaget till potentiella måltavlor. Insamlingsmetoder varierar beroende på om du gör det för en skola, kyrka, välgörenhet, sport, cheerleading och mässor.

Oavsett hur mycket du behöver för att finansiera du behöver, är det inte omöjligt så länge du har bra idéer att göra det på ett effektivt sätt. Om du vill få idéer för fundraising, dessa är de steg du behöver göra.

  • Vet dina mål. Bestäm och förstå projektets mål. I grund och botten måste du veta det utantill och du måste vara passionerad orsaken. Baserat på dina mål, kan du börja tänka på kreativa sätt om hur man gör dina mål passionerade och entusiastiska över projektet också.
  • Schema. Bestäm dina begränsningar, såsom budget och den återstående tiden du har kvar att starta insamlingsevenemang och komma med den nödvändiga finansieringen för projektet. Detta hjälper dig att vara rationella i de idéer du roa.
  • Söka råd. Fråga dina vänner och familj och söka sina personliga åsikter. De kan komma ut med den perfekta idén eller något som kan vägleda dig i din strävan. För dem som har deltagit insamlingsevenemang i det förflutna, fråga dem vad gjorde händelsen framgångsrikt och minnesvärt. Samtidigt, för dem som har ordnat sin egen insamlingsverksamhet händelse i det förflutna, fråga dem vilken metod de använde och vilka förbättringar som de tror kan läggas till.
  • Forskning. Pressa idéer från Internet. Läs tidskrifter och tidningar. Besök biblioteket. Webbplatser som fundraisingideas.com kan ge dig nya idéer från framgångsrika insamlingar erfarenheter. Du kan också kolla in besökare kommentarer och se vilka delar av händelsen de gillade och vad de förväntas se.
  • Rekonstruera tidigare händelser. Gör en inventering av insamlingsaktiviteter som tidigare gjorts av organisationen. Därifrån kan du hitta något användbart av ombyggnadsarbete eller något för att utvecklas. Det är bra med detta är att du kanske redan har de nödvändiga material för insamlingsevenemang och det finns inget mer behov av att spendera extra pengar.
  • Consult. Ställ möten och prata med ledare eller tjänstemän i lokala organisationer, liksom föräldrarna Lärare Association, baseboll eller fotboll ligan, cheerleaders, et cetera. Du kan hitta deras fundraising erfarenheter mycket användbar.
  • Brainstorm. Med de olika idéer som du har, bedriva brainstorming aktiviteter med organisationens ledare och viktiga kommittéledamöter. Skriv ner viktiga kreativa och unika idéer för fundraising aktivitet. Efter brainstorming, konsolidera de tankar tills du kommer upp med den perfekta idén.


När du har den perfekta idén

När du har den perfekta idén, kan allt falla lätt på plats. Se till dock att verksamheten inte tar för mycket tid och budget från gruppens huvudmål. Oavsett vad som händer, är målet för insamlingsaktivitet fortfarande högsta prioritet.