O2i

Hur får hjälp att betala din elräkningen

Elräkningar och andra kostnader kan lägga till en vägtull på en persons liv, särskilt om räkningar hopar sig på en specifik dag i månaden. Det faktum att dessa behov är viktigt för dig att fungera väl lägger en stress att betala dessa räkningar i tid och för att förhindra frånkoppling.

Hur får hjälp att betala din elräkningen. Leta efter frälsningsarmén.
Hur får hjälp att betala din elräkningen. Leta efter frälsningsarmén.

Om du har svårt att betala din elräkningen och du är rädd för att serveras en frånkoppling meddelande eller om du redan har en frånkoppling meddelande, här är stegen för att få hjälp för det.

  • Leta efter Frälsningsarmén. Vanligtvis finns det Salvation arméer i varje stad. De kan hjälpa dig att betala dina förfallna fakturor så att du kan förhindra frånkoppling. Normalt dock måste du ha bevis på frånkoppling varsel innan de börjar att ingripa. Notera att de inte kommer att skicka dig pengar att betala för notan. Snarare kommer de kontakta Electric Company och ordna med dem för att betala dina räkningar.
  • Sök upp den lokala socialtjänsten. Besök din lokala sociala tjänster. Om de inte kan hjälpa dig själv, kan de ge dig referenser eller rekommendationer från andra myndigheter som du kan gå till för att få hjälp. Andra källor för hjälp är gemenskapens åtgärdsprogram rådet och Institutionen för jobb och familj Services.
  • Leta efter tillgängliga energiprojekt. Det finns en hel del statliga program som kan hjälpa dig att betala din elräkningen. Till exempel, om du är bosatt i Kalifornien, kan du ansöka om Kalifornien Alternativa priser för energiprogrammet (CARE). Om din nuvarande hushåll nummer och inkomster uppfyller deras behörighetskrav, kan du få en 20 procent rabatt på din faktura. På samma sätt kan du också ha en gratis energirevision som låter dig få gratis uppgraderingar för energihushållning.
  • Få hjälp från kyrkan. Liksom Frälsningsarmén kommer lokala kyrkor sträcka ut en hand för att hålla dig från att få din el och ljus bortkopplad.
  • Kontakta rådet gemenskapsåtgärd. Den lokala gemenskapsåtgärder Rådet förlänger vanligtvis hjälp för att betala ditt ljus eller räkningar gas. Om du verkligen inte att kontinuerligt betala för kostnaden, kan de hjälpa till att sätta dig i en procent Income Plan (PIP). Detta innebär att du bara ska betala en viss del av din vanliga ljus kostnad beroende på den totala månadsinkomst på ditt hushåll.
  • Kolla in tillgängliga uppdrag rabatter. Om du redan är en social trygghet inkomst eller en inaktivera status kommer dina betalningar för din månatliga gas, el eller ljus räkningar sänkas också.
  • Kontakta din Electric Company. Eftersom det är de som inte kommer att omfattas av något avstängning, kommer de sannolikt ge hjälp i att leta efter myndigheter och andra institutioner som kan hjälpa. De kan också hjälpa till anmäla dig med gemenskapsfinansierade biståndsprogram akuta betalning programmen eller aktieägare så att du kan få pengar hjälp kompensera kostnaderna för kylning eller uppvärmning ditt hem och ndashusual orsaker till ökad el-och elräkningen.


Det är lätt att bli avskräckt när du känner att du inte har de medel som krävs för att betala för dina utgifter. Men kom ihåg att det finns en hel del hjälp att få ute från folk eller organisationer som är villiga att hjälpa dig att lösa kostnader som din elräkningen.