O2i

Hur får en andra inteckning lån

En andra inteckning kan bli en nödvändighet i ditt liv om du har räkningar som annars kommer att gå obetalda eller om du vill lägga till ditt hem för att öka sin totala värde. Även om en andra inteckning är riskabelt för en långivare, eftersom det redan finns en fordran mot hemma om du inte gör dina betalningar, är det ganska lätt att få en andra inteckning på grundval av eget kapital som du har byggt upp i din bostad. Nedan är de viktigaste stegen du behöver ta för att få en andra inteckning.

  1. Titta innan du hoppar. Första steget är att se till att du har råd ytterligare månatliga betalningar. Om du för närvarande bakom på räkningar, kan en andra inteckning vara ett bra alternativ om din andra inteckning betalning kommer att vara mindre än betalning för din nuvarande skyldigheter. Å andra sidan, om lånet kommer att vara lika med eller större än din nuvarande månatliga räkningar, kanske du vill komma upp med en plan B. Om du inte kan göra dessa betalningar, kommer du förmodligen inte att kunna göra ditt topplån betalning heller.
  2. Hitta priser. Därefter kommer du vill hitta en långivare som kommer att ge dig en andra inteckning. Eftersom topplån är mer riskfyllda, kan du ha svårt att få en om du inte har någon eget kapital i ditt hem. Om du inte har en rimlig mängd eget kapital byggts upp, starta en sökning med långivare som annonserar ett hem alternativ för vinstandelslån. Dessa långivare kan vara ivriga att ställa dig upp med en ny inteckning.
  3. Jämför långivare. Vid denna tid, kan du jämföra långivare och ta reda på vem kanske kan erbjuda dig den bästa kursen. Du kan göra detta antingen fylla i förväg kvalificerade applikationer på nätet eller gå till varje långivare har sin verksamhet och tala med en representant. Om du planerar att använda din andra inteckning för att bygga på ditt hem och sedan snabbt återbetala det nya lånet, hitta en acceptabel hastighet kanske inte är så viktigt för dig. Om du tänker på att bära lånet under en längre tid, kommer att hitta den bästa kursen hjälpa dig att spara pengar i det långa loppet.
  4. Fylla i en ansökan. När du vet vem som kan förse dig med den bästa kursen, kan du flytta sedan till att ansöka om lånet och slutföra transaktionen. Så länge du har vidtagit alla nödvändiga åtgärder innan du fyller i ansökan, är det troligt att du kommer att godkännas om företrädaren har gett dig klartecken baserat på dina pre-kvalificering former.
  5. Samla dina pengar. Allt som återstår är att få dina pengar, använda pengarna till dina behov, och börja göra din månatliga betalningar.

Hur får en andra inteckning lån. Titta innan du hoppar.
Hur får en andra inteckning lån. Titta innan du hoppar.

Att få en andra inteckning är ungefär som att få ett originalbatteri inteckning, även om det kan medföra fler utmaningar om du har något eget kapital i ditt hem och har sena betalningar fläckar mot din första inteckning. Om du upptäcker att du inte kan få en andra inteckning, men fortfarande överväldigade av din ekonomiska situation, kan du vara bättre att försöka refinansiera din första inteckning för att minska din totala månatliga skyldigheter.