O2i

Hur får arbetstillstånd

Alla individer som söker anställning i USA måste först få ett arbetstillstånd ger dem möjlighet att arbeta i USA. Denna arbetstillstånd är också kallas Employment behörighetshandling (EAD). Varje arbetsgivare i USA är bunden enligt lag att kontrollera att alla dess anställda, oavsett medborgarskap eller nationellt ursprung, tillåts att arbeta i USA. EAD utfärdas av US Medborgarskap och Immigration Services (USCIS) avdelning. Bedömningsdokument är oftast giltiga för en period av ett år och du kan ansöka om förnyelse av EAD när det finns 120 eller mindre dagar kvar till utgångsdatum för den aktuella EAD. Utbytesdelar kommer att utfärdas om originalet är stulna, försvunna eller lemlästas eller som är tryckt med felaktig information eller fel gjorda av de utfärdande myndigheterna. Ta reda på hur du kan få ett arbetstillstånd och erforderlig dokumentation och formaliteter, läsa igenom riktlinjerna nedan.

Steg 1

Gällande lagar. Utfärdandet av arbetstillstånd eller europeiska bedömningsdokument styrs av Immigration and Nationality Act och Code of Federal Regulations. Den förra innehåller riktlinjer för upptagande av människor i landet, medan den gemensamma referensramen ger uppgifter och ansvar både arbetsgivare och arbetstagare när det gäller bedömningsdokument.

Steg 2

Behörighet att ansöka om arbetstillstånd. De kategorier av personer som är skyldiga att inneha ett giltigt EAD att arbeta i USA är listade nedan.

Asylsökande och / eller flyktingar:

  • Aktuella asylees eller de som söker asyl, deras makar och barn
  • Flyktingar eller söker flyktingstatus, deras makar och barn

Utländska studenter:

  • F-1 student och söker extra praktisk utbildning i ett yrke direkt relaterade till studier
  • F-1 elev erbjuds utanför campus sysselsättning under sponsorskap av en berättigande internationell organisation
  • F-1 studenter som söker utanför campus anställning på grund av allvarliga ekonomiska svårigheter
  • J-2 make eller minderåriga barn av ett utbyte besökare
  • M-1 student och söker praktik efter avslutade studier

Stödberättigande anhöriga till anställda i diplomatiska beskickningar, internationella organisationer, NATO:

Hur får arbetstillstånd. Behörighet att ansöka om arbetstillstånd.
Hur får arbetstillstånd. Behörighet att ansöka om arbetstillstånd.

  • UNDERHÅLLSBERÄTTIGADE av A-1 eller A-2 utländska regeringstjänstemän
  • UNDERHÅLLSBERÄTTIGADE av G-1, G-3 eller G-4 icke-invandrare
  • Anhöriga till Nato-1 fram till Nato-6

Nationalitet kategorier:

  • Medborgare i Mikronesien, Marshallöarna och Palau
  • Personer med:
  • Uppskjuten Påtvingad Avresa (DED)
  • Utökad frivillig avgång (EVD)
  • Tillfällig skyddsstatus (TPS)
  • Tillfällig behandling Fördelar (TTB)
  • Sökande som är berättigade till NACARA lättnad
  • UNDERHÅLLSBERÄTTIGADE av TECRO E-1 icke-invandrare

Metod för att lämna in ansökningar. Kontrollera på tillämpningar status.
Metod för att lämna in ansökningar. Kontrollera på tillämpningar status.

Arbetsrelaterade icke-invandrare:

  • B-1 icke-invandrare som är personlig eller hembiträde av en icke-invandrare arbetsgivare
  • B-1 icke-invandrare inhemska tjänare en amerikansk medborgare
  • B-1 icke-invandrare anställd av ett utländskt flygbolag
  • Make till en E-1/E-2 fördrag näringsidkare eller investerare, make av en L-1 inom företaget övertar

Familjebaserade icke-invandrare:

  • K-1 icke-invandrare fästman (e) i en amerikansk medborgare eller K-2 beroende
  • K-3 icke-invandrare make amerikansk medborgare eller K-4 beroende
  • Sökande till familjesammanhållning program eller LIFE familjesammanhållning programmet
  • V-1, V-2 och V-3 icke-invandrare

Justering-of-status kategorier:

  • Justering sökande där ansökan om permanent uppehållstillstånd eller justera status väntande
  • Justering sökande bygger på kontinuerlig vistelse sedan 1 Januari 1972
  • Förnyelse EAD för nationella läkare räntefrihet

Andra kategorier:

  • Sökande med:
  • Beviljade undanhållande av utvisning eller borttagning,
  • Avbrytande av utvisning,
  • Sökande paroled i allmänhetens intresse
  • Sökande till uppskjuten åtgärder eller slutligt beslut om utvisning,
  • T-1, T-2, T-3 eller T-4 icke-invandrare,
  • LIFE legalisering sökande,
  • N-8 eller N-9 icke-invandrare

Steg 3

Metod för att lämna in ansökningar. Ansökningar om EAD eller arbetstillstånd måste fyllas i I-765 form som kan lämnas in manuellt eller elektroniskt. Elektronisk arkivering är endast tillgänglig för en utvald grupp av sökande kan detaljer som finns på USCIS webbplats. Enligt den manuella processen bör jag-765 blankett fullständigt och korrekt ifylld, fäst med erforderliga dokument och fotografier och ansökningsavgiften på 255€. Den fullständiga Docket ska skickas till den lokala USCIS regionala servicecenter.

Steg 4

Kontrollera på tillämpningar status. De sökande kan kontrollera om behandling statusen av deras ansökningar genom att ringa avgiftsfria nummer av National Customer Service Center eller kontrollera status på nätet genom att besöka relevanta länkar på USCIS hemsida.

Steg 5

Överklagande vid förnekande av arbetstillstånd. I det fall ansökan om arbetstillstånd avslås kommer ett brev att skickas från USCIS och ange orsaken till nedgången. Du kan bara lägga fram förslag för att öppna eller ompröva fallet, förutsatt att du har nya förmildrande omständigheter som gör det nödvändigt att återuppta ärendet eller ompröva tidigare beslut. En motion att ompröva måste tydligt ange att det fanns en felaktig tillämpning av lag eller vad som anges. Förnekande eller nedgång arbetstillstånd kan också överklagas till administrativa överklaganden Office som är högre besvärsmyndigheten över USCIS. Detta måste göras inom 30 dagar efter det första beslutet tillsammans med dokument och information för att stödja de nya fakta och rätt överklagandeavgiften.


Efter att ha läst igenom instruktionerna ovan, bör du vara nu relativt bekväm med att ansöka om arbetstillstånd. Ytterligare information eller förtydliganden finns med I-765 blankett eller så kan du ringa det avgiftsfria numret eller kolla på USCIS hemsida.