O2i

Hur få lokala kunder för ett skrivande verksamhet

Att skriva är skicklighet och kan göras till en lönsam verksamhet

Att skriva är skicklighet och kan göras till en lönsam verksamhet. Många kommersiell verksamhet innebär skriftlig kommunikation och dokument. Webbplatsens innehåll, reklam, pressmeddelanden, tekniska manualer - allt detta kräver en skicklig författare. Här är några tips på hur man kan få lokala kunder för en sådan verksamhet.

Hur få lokala kunder för ett skrivande verksamhet. Tolka dina tjänster.
Hur få lokala kunder för ett skrivande verksamhet. Tolka dina tjänster.

1. Tolka dina tjänster. "Skriva business" är en ganska bred term. Det kan handla om att skriva webbinnehåll, copywriting, PR, marknadskommunikation, akademiskt skrivande, tekniska skribenter etc. Du måste vara specifik om vilken typ av tjänster för att skriva du faktiskt erbjuder. Detta kommer att hjälpa dig att organisera ditt företag bättre och leta efter de rätta kunderna. Den typ av skrift tjänster du erbjuder kan också ha olika hastighet strukturer. Okomplicerad webbinnehåll och akademiskt skrivande kan tas ut på en per ord eller per sida basis. Copywriting, PR och marknadskommunikation måste prissättas annorlunda eftersom det kan innebära olika medier som inte kan lämpligen mätas på antalet ord. I vilket fall bör du ha en kurs struktur redo så att du enkelt kan förklara för dina kunder hur du laddar.

2. Annonsera ditt företag. Det billigaste sättet att få synlighet är via webben. Inrätta en webbsida för ditt skrivande företag. Ge en kort presentation av vad ditt företag handlar om, vilka tjänster du erbjuder och de grundläggande villkoren för tjänsten. Du kan ta med utdrag från prov artiklar och länkar till projekt gruppen redan har gjort. Placera vittnesmål från andra kunder. Var noga med att ge all kontaktinformation. Den enda nackdelen med en webbplats är att det egentligen inte är riktad till lokala kunder. Du kan använda online radannonser för att kompensera för detta eftersom dessa områden oftast har geografiska eller regionala kategorier. Du kan också hitta en hel del lokala kunder i en online radannonser webbplats.

Det skulle inte skada att annonsera på tryckta annonser heller

Det skulle inte skada att annonsera på tryckta annonser heller. Den sekretessbelagda delen av en lokaltidning är en populär referens för människor som söker lokala tjänster. Du kan också vara mer aggressiva genom att flygblad eller broschyrer. Du kan distribuera dem i olika områden beroende på din målgrupp. Till exempel, om du planerar att fokusera på marknadskommunikation, kan du distribuera dina broschyrer i det lokala kommersiella distriktet. Om ditt skrivande verksamhet är inriktad på PR, kan du försöka ange möten med lokala kändisar, politiker och intresseorganisationer.

Att skriva är skicklighet och kan göras till en lönsam verksamhet. Annonsera ditt företag.
Att skriva är skicklighet och kan göras till en lönsam verksamhet. Annonsera ditt företag.

3. Möt dina kunder. En skrift verksamhet enkelt bedrivs online via distansarbete arrangemang. Men för lokala kunder är det möjligt att anordna ett ansikte mot ansikte möte. Möte dina lokala kunder ger en personlig touch till ditt företag. Det ger dem en chans att utvärdera dig och detta kan enkelt bygga deras självförtroende och tillit om du utför mötet professionellt. Möten är också goda möjligheter att träffa avtal och diskutera villkoren med din lokala klient.

En skrift verksamhet precis som alla bor tjänsteföretag och dör av sina kunder. Det är viktigt att du alltid upprätthålla goda relationer med dem som du redan har. När en lokal klient imponerad av kvaliteten på ditt arbete och din hantering av projektet, kan han eller hon rekommenderar lätt dig till andra framtidsutsikter.