O2i

Hur du upptäcker tecken på återhämtning från lågkonjunkturen

Den globala finanskrisen kändes nästan överallt i världen och människor fortsätter att kämpa. Oavsett om det kommer att ta ett, två eller tre år, kommer folk alltid leta efter några säkra tecken på återhämtning oavsett hur liten. Folk vill se att världsekonomin är på väg att återhämta sig.

Denna artikel kommer att utforska några av de tecken på att världens finansiella ställning går bättre varje dag.

Housing

Hur du upptäcker tecken på återhämtning från lågkonjunkturen.
Hur du upptäcker tecken på återhämtning från lågkonjunkturen.

Förmodligen den mest uppenbara av alla tecken blir fastighetsmarknaden. Denna marknad är faktiskt vad startade den världsomfattande lågkonjunkturen, och inom dess väggar bör vi också se tecken på återhämtning. Försök att vara observant åtminstone inom ditt samhälle. Om du ser mindre och mindre "Till salu" eller "For Rent" tecken, betyder detta att människor väljer att inte sälja sina fastigheter. förmodligen eftersom de har beviljats en mycket generös paket lån omstrukturering. I en ekonomisk återhämtning, kan människor som har valt billigare hyra äntligen tillbaka på sina fötter och ge bättre platser.

Bränsle

Bränslepriser hjälper dig att se tecken på ekonomisk återhämtning, men se till att du inte misstolkar denna indikator. Lägre bränslepriser innebär att det är mindre efterfrågan. Detta innebär att folk köper mindre, vilket betyder, kunde de inte ha råd. Som i ekonomins lagar, prishöjningar som efterfrågan ökar. Detta innebär att höga priser gör att människor kräver mer bränsle, eftersom de har pengar att köpa, därmed finns det mer rörelse och mer ekonomisk aktivitet.

Men vi måste också ta hänsyn till resultatet av bränsle på världsmarknaden och den har en betydande inverkan på oljepriserna. Det finns tillfällen då prisökningen beror på faktorer som konflikter i länder som påverkar oljepriset, offshore borrning eller förbud mot försäljning av råolja kommer att få mycket stor effekt på oljepriset.

Credit

Hur du upptäcker tecken på återhämtning från lågkonjunkturen.
Hur du upptäcker tecken på återhämtning från lågkonjunkturen.

Krediten industrin var den som startade händelser som ledde till den ekonomiska recessionen. Så, precis som fastighetssektorn, är det där vi bör leta efter tecken på återhämtning. När det finns räddningsaktionerna, innebär detta att bankerna kommer att mjuka upp sina kreditvillkor. Avslappnad kreditvillkor innebär att de är villiga att ge mer kredit till fler individer och institutioner som behöver ekonomiskt bistånd. När det blir lätt att få krediter, kommer fler och fler människor och institutioner ska engageras och får möjlighet att göra affärer.

Arbetslöshet

Den minskande arbetslösheten är också en av de starkaste indikatorerna som utgör en ekonomisk återhämtning. Naturligtvis, folk spenderar när de har pengar att spendera. Att ha en högre benägenhet att spendera innebär att du har ett jobb att upprätthålla sig själv. Eftersom fler och fler företag har möjlighet att få krediter, kommer de ser då för arbetskraft att flytta sina företag, vilket ökar jobb efterfrågan, och så småningom minskar arbetslösheten.

Super Powers

Den amerikanska ekonomin var en av de svåraste hits när den globala finanskrisen startade. På grund av detta, är det troligt att den globala ekonomin kommer att återhämta sig innan Europa ens börjar känna sin egen, med Europas och Asiens ekonomi går framåt. Med tanke på detta kunde tillståndet i den amerikanska ekonomins utveckling speglar tillståndet i världens finansiella ekonomiska villkor.