O2i

Hur du spårar din försäljning leder

Göra en försäljning är inte alltid lätt

Göra en försäljning är inte alltid lätt. Det är försäljning som tar månader eller år att stänga. Det är just av denna anledning som en bra säljare måste ha och upprätthålla ett effektivt och ändamålsenligt sätt att spåra försäljningstillfällen. Leads köps ofta och är svåra att få tag på. Du måste se till att alla leder du helt optimerad genom att på din första säljsamtal du får ytterligare en möjlighet att ringa igen tills du är redo att avsluta försäljningen. Här är några saker du kan göra för att se till att du maximerar din försäljning ansträngning.

  • Skapa en enkel spårningssystem. Du kan göra dessa antingen på gammaldags sätt eller PDA sätt. En enkel registerkort som innehåller relevant information och registrerar den sista interaktion med en försäljning bly kommer att hjälpa dig att förbereda för nästa "samtal".
  • Använda datorn. Om du är mer benägna att använda teknik, kan du ange information om ditt Excel-ark och sedan skapa en kalender påminnelse i Outlook så att du inte missar nästa samtal. Se till att om det är på ett index kort eller i din dator är det viktigt att du ger ett utrymme att skriva ned viktiga punkter i din diskussion. Men du väljer att registrera och spåra din interaktion med en ledning, är den kritiska sak att spåra den. Du vill inte vara ringa en potentiell kund och inte kommer ihåg det man har diskuterat från din senaste möte. Det kommer inte att bygga rapport och det kan till och med sätta din vara kund avstängd. Bristande uppmärksamhet är ett negativt budskap som du inte vill skicka till en försäljning bly. Å andra sidan, om du har möjlighet att sammanfatta din sista samtal med en ledning, kommer det att skapa din uppriktiga intresse och hjälper dig att komma till nästa nivå med bly.
  • Fortsätta att forska behoven i ditt bly. Behöver alltid förändras. Din bästa förslag skulle vara att ge din ledning med en lösning som kommer att behandla detta behov. På registerkort eller kalkylblad, skapa en lista över behoven och matcha dem med den produkt eller tjänst du kan ge. Ta reda på vem din topp tre konkurrenter och se hur du jämför. Markera produkter och tjänster där din produkt är den bästa och erbjuda dem först när du ringer din bly. Se till att din forskning är aktuell så att du inte slösa din tid eller dina bly tid.
  • Hålla kontakten. Oavsett hur noggrann du är i registrering och spårning din försäljning interaktioner, om din kund inte kommer ihåg dig, skulle allt ditt arbete varit förgäves. När du gör dina säljsamtal, måste du vara upprättandet rapport med varje samtal. En försäljning leder är som alla andra personer som svarar på genuint intresse. Det lönar sig att satsa på att bygga upp relationen och skapa förtroende. Du kan lägga till en kolumn på ditt system för spårning om personlig information som är relevant och utnyttja informationen för att anpassa ytterligare interaktioner.


Försäljningsprocessen är som någon annan process i livet

Hur du spårar din försäljning leder. Skapa en enkel spårningssystem.
Hur du spårar din försäljning leder. Skapa en enkel spårningssystem.

Försäljningsprocessen är som någon annan process i livet. Det är en serie av interaktioner som kan vara bra eller dåligt. Det bästa du kan göra är att planera för de saker du kan kontrollera och vara aktsam om ditt arbete och litar på att äkta relationer kommer att se dig igenom.