O2i

Hur du skyddar ditt system företag per telefon från blixtnedslag

Blixtnedslag kan orsaka förödelse på el

Blixtnedslag kan orsaka förödelse på el, kabel och telefonlinjer. Den kan skära av strömmen plötsligt medan det kan skapa överspänningar ibland. Detta är mycket skadligt för företag, som är beroende av konstant effekt för smidig affärsverksamhet. Belysning dras till områden där hög effekt används kontinuerligt. De flesta byggnader idag Kontor som förbrukar mycket ström, från det avancerade dator-och kommunikationssystem att nästan alla företag har installerat förbli i ständig kontakt med resten av världen samt utrustning som förbrukar en stor mängd elektricitet. Dessa typer av utrustning är mycket sårbara för blixtnedslag. De flesta byggnader har Åskavledare installerat för att skydda mot överspänning orsakad av blixtnedslag för att förebygga bränder, men företag telefonlinje system bör också skyddas från blixtnedslag under åskväder för att förhindra förlust i näringsverksamhet och skador på din kommunikationssystem.

  • Låt en kvalificerad tekniker kontrollera att din kraft och affärssystem telefon är korrekt jordade. Detta kommer att säkerställa att du har tillräckligt skydd mot vissa mindre överspänningar. De flesta byggnader har korrekt jordning men inte orsakar någon skada att ha det kontrolleras bara att se.
  • När det finns åskväder ska du koppla ur dina telefoner. Ta bort telefonen kablarna som ansluter dina telefoner till det centrala telefonsystem. Detta kommer att förhindra att elektrisk ström från att resa genom alla ledningar och kablar som kan skada känslig utrustning.
  • Konsultera en professionell tekniker telefonsystem på vilken typ av åskledaren kan installeras för att skydda ditt system företag per telefon. Det finns olika typer som passar för olika behov. Det räcker inte att ha överspänningsskydd och förgreningsdosor vid större belysning strejk, eftersom dessa kommer endast att ge tillräckligt skydd för mindre spänningstoppar. Blixtnedslag förpackningar tusentals volt som kan lamslå en stad, än mindre en byggnad och ett kontor.
  • Undvik att använda någon elektrisk utrustning under höjden av ett åskväder. Några timmar utan att använda datorer och annan kontorsutrustning samt telefoner och andra former av kommunikation kan spara ditt företag tusentals dollar från utrustning reparation och utbyte.
  • Se till att alla dina anställda känner till och iakttar säkerhetsföreskrifter vid åskväder för att förhindra förlust i näringsverksamhet. Belysningen är mycket oförutsägbar och precis när du tror att du och din telefon system är säkra, kan katastrofen strejka. Anslut el-och linjerna när åskväder har avtagit.
  • Har kraftledningar och telefonlinjer inspekteras av en kvalificerad tekniker efter åskväder för att säkerställa att det inte finns några skador på yttre makt och telefonlinjer och kablar. Det kräver inte en direkt blixtnedslag hit för dina telefonlinjer samt kraftledningar att påverkas.
  • Installera åskskyddsanläggningen som innefattar en åskledaren samt beslag som kommer att anslutas till din jordning utrustning. Kontrollera att åskskyddssystem du installerar har UL Mästare Etikett, eftersom detta är din garanti för att utrustningen överensstämmer med de koder som nationellt erkända. Du bör även installera UL ( emissionsgarantier laboratorier ) - listan och godkända makt överspänningsskydd är telefonsystemet kopplingsdosor så att strömspikar ska vidarekopplas till din jordning och förhindra el från att resa genom alla telefonens ledningar.


Hur du skyddar ditt system företag per telefon från blixtnedslag. Låt en kvalificerad tekniker kontrollera att din kraft och affärssystem telefon är korrekt jordade.
Hur du skyddar ditt system företag per telefon från blixtnedslag. Låt en kvalificerad tekniker kontrollera att din kraft och affärssystem telefon är korrekt jordade.

UL Mästaren Label åskskyddssystem ska installeras av en godkänd installatör. Dessa installatörer måste vara certifierade av Åskskydd institutet. Dessa licensierade installatörer bär en kort mässing identifikation som du kan kontrollera och verifiera med institutet .