O2i

Hur du skyddar dig från bedrägeri

Konsumentbedrägerier uppstår när du lurade av en annan person för hans personliga vinning. Det kan handla om en osann anspråk ett faktum, som du lita på som sanning. Du måste skydda dig från bedrägeri genom att hålla sig kunniga och utbildade. Du kommer att hitta en hel del webbplatser och andra informationskällor på nätet som kan hjälpa dig skydda sig mot bedrägerier säljare, företag och aktiviteter.

Håll dig informerad om de senaste trenderna inom bedrägeri. Du måste utbilda dig på de senaste bedrägerier. Detta kan inkludera falska mediciner och annat som du kan förledas att köpa. Du kan besöka Federal Trade Commission (FTC) webbplats ftc.gov de senaste bluff bulletiner. Dessa inkluderar bulletiner mot storskalig typ av bedrägerier, som hem kapital lån bedrägerier, där långivare lägger faktiskt upp onödig kreditförsäkring till finansiering.

Hur du skyddar dig från bedrägeri. Håll dig informerad om de senaste trenderna inom bedrägeri.
Hur du skyddar dig från bedrägeri. Håll dig informerad om de senaste trenderna inom bedrägeri.

Köp bara från affärer med ett gott rykte. Better Business Bureau driver en förespråkande att företagen måste följa för att uppfylla sin Säker Shopping initiativ. Företagen kommer att behöva följa presidiets normer och etiska farhågor för att kvalificera sig som en medlem i organisationen. Detta kommer vanligtvis att hjälpa dig att avgöra när man köper från online souces.

Läs recensioner. När du köper varor, antingen online eller offline, måste du läsa recensioner för att få en känsla för vad andra tycker om din produkt eller tjänst. Du måste hålla del av goda och dåliga punkter, och om du får valuta för dina pengar. På så sätt kommer du minimera tillfällen då du betalar för något som inte är värt det. Detta är särskilt användbart om du köper elektronisk utrustning, datorer, eller till och med online-tjänster. Du kan hitta recensioner på webbplatser som epinions.com .

Forskning. Du måste veta allt om en produkt eller tjänst som du köper innan du betalar för dessa. Gör din due diligence på produktens specifikationer, beskrivningar och andra detaljer innan du betalar upp. Se till att leveranstider och datum är tydliga, och att produkten har en tydlig garanti.

Köp bara från affärer med ett gott rykte. Håll kvitton och dokument.
Köp bara från affärer med ett gott rykte. Håll kvitton och dokument.

Håll kvitton och dokument. Gör det till en vana att hålla kopior av kvitton. Dessa kan komma till hands när man lämnar in klagomål eller ett påstående, eller när du behöver ha en produkt service under garantin.

Ge inte ut finansiell information. Fall inte offer för bedrägerier, phishing-attacker och andra online bedrägerier. Dessa kan ibland vill du skicka ditt lösenord eller några pengar till dem. Skydda dig genom att e är filtrering av skräppost, och genom att inte klicka på några länkar som visas på e-post. De flesta oönskade eller "spam" e-post kommer att vara bedräglig, ett eller annat sätt.

Lämna inga dokument med personuppgifter liggande på offentliga platser, såsom ditt skrivbord. Dessa kan innehålla viktig information som ditt personnummer och liknande.

Skydda dig från bedrägeri kommer att innebära en hel del sunt förnuft. Du har rättigheter som en köpare och konsument, och du kommer att behöva tillämpa dessa. Se upp för tvivelaktiga påståenden, potentiella rip-offs och oklara villkor.