O2i

Hur du placerar ett bedrägeri varning på din kredit rapport

Om du känner att du har eller kan bli utsatt för bedrägeri eller identitetsstöld, ta kontroll över din kredit så snart som möjligt. Placera en varning om bedrägerier på din kredit rapport så att du inte kommer att falla offer för någon annans utgifterna Spree. Så här placerar en varning om bedrägerier på din kredit rapport med vart och ett av de tre kreditbyråer.

Steg 1

Kontakta Equifax. Kontakta Equifax och begära att ett bedrägeri varning placeras på din kredit rapport om du misstänker att någon försöker öppna en kredit konto i ditt namn (t.ex. ett kreditkort, billån eller mobiltelefon kontrakt). Du kan antingen prata med dem direkt på telefonen, eller gör din förfrågan online på https://www.alerts.equifax.com/ . Detta innebär en flagga på din kredit rapport och kräver att Equifax kontakta dig när en kredit begäran görs på ditt konto för att se till att du verkligen vill att detta ska ske. Ge din mobiltelefon och hemtelefonnummer som telefonnummer så att du lätt kan nås.

Steg 2

Kontakta Experian. Du kommer också att behöva kontakta Experian att placera en varning om bedrägerier på din kredit konto. Återigen är telefon eller webbplats begär accepteras. Besök dem på http://www.experian.com/fraud . Det bör träda i kraft inom 24 timmar och du bör få en bekräftelse via e-post eller e-post inom 10 arbetsdagar placera varning om bedrägerier på din kredit rapport.

Steg 3

Hur du placerar ett bedrägeri varning på din kredit rapport. Kontakta equifax.
Hur du placerar ett bedrägeri varning på din kredit rapport. Kontakta equifax.

Kontakta TransUnion. Slutligen måste du kontakta TransUnion att placera en varning om bedrägerier på din kredit rapport med dem. (Även om det sägs att kreditbyråer kommer att dela din information bedrägeri varning, är det bäst att bara ringa dem alla tre för att säkerställa att det inte finns någon möjlighet för bedrägeri på ditt konto.) Även om du inte kan göra på nätet förfrågningar med TransUnion, kan du fortfarande ringa dem. Det är en snabb process som bör träda i kraft inom en arbetsdag.


Tänk på att du kan anlita företag som Debix och Lifelock att placera dessa bedrägeri varningar på din kredit rapport för dig. De kommer hantera dina bedrägeri varningar för dig. Medan bedrägeri varningar allmänhet förfaller inom 90 dagar efter begäran med varje kreditupplysningsföretag, kommer dessa två företag skickar automatiskt i din nya begäran om dig tills du anger annat. Det är inte en kostnadsfri tjänst, men det är ett annat alternativ när du behöver placera ett bedrägeri varning på din kredit rapport.