O2i

Hur du hanterar dina pengar och betala räkningar i tid

Skulle inte det vara bara lättare om alla hade en revisor för att hantera alla ekonomiska frågor i sitt liv? Några som är alltför upptagen och har inte tid egentligen gör. För dem som inte har råd att behålla en revisor på hållaren, så du behöver för att tjäna som din egen revisor och lära dig att hantera dina pengar, där det går, och vad det är för.

Här är några tips som hjälper dig om du är en smula lite osäker på hur man ska hantera pengar frågor.

Organisera

Hur du hanterar dina pengar och betala räkningar i tid. Organisera.
Hur du hanterar dina pengar och betala räkningar i tid. Organisera.

Organisera. Det är avgörande för dina räkningar och kvitton som ska anordnas och i ordning. Detta eftersom du kan sluta betala fel belopp och förlora koll på din lista över utgifter. Ett sätt att gå om att göra detta skulle vara att hålla en fil mapp för varje faktura som du betalar för, och hålla kvitton sparas också. Låt oss säga att du betalar för vatten, el och kabel-TV månad. Sätt dem alla i sina egna mappar, som bör uppdateras med kvitton, med det senaste på toppen av din lugg.

Avsatt medel varje lön dag. På lön dag, huvudet mot din stack av mappar och sortera ut de pengar du behöver för att avsätta för varje faktura som du måste betala. Gör detta din högsta prioritet. Sedan avsätta en viss summa varje lön dag, vilket bör gå till ett sparkonto. Resten skulle nu vara din fickpengar, eller din så kallade disponibla inkomsten.

Betala räkningar på nätet eller konsolidera faktura betalningar

Betala räkningar på nätet eller konsolidera faktura betalningar. Bekanta dig med hur du betalar dina räkningar på nätet. Vissa banker och finansinstitut låter faktiskt du konsolidera dina räkningar i en enda betalning. Inte bara kommer det att spara tid och energi, men det skulle också vara ett bra sätt för dig att spåra dina räkningar, eftersom du kommer att kunna se en förteckning över alla de betalningar som du har gjort. Slösa inte din tid något mer genom att gå till teller och betala varje verktyg över disk. Det skulle vara enklare och mycket effektivare för dig om du kan göra det på bekvämligheten av ditt eget hem eller kontor.

Diskutera dina månatliga räkningar med din familj, om det behövs

Diskutera dina månatliga räkningar med din familj, om det behövs. Om för en viss månad, du märker att ditt vatten räkningen är exceptionellt högre än de föregående månaderna, meddela dina familjemedlemmar att försöka spara på konsumtionen. Om du är öppen med dina barn om detta, kommer de att bättre valuta pengar och ekonomi, och de kan börja hjälpa ut genom enkla sätt, exempelvis koppla apparater när de inte används.

Betala räkningar på nätet eller konsolidera faktura betalningar. Diskutera dina månatliga räkningar med din familj, om det behövs.
Betala räkningar på nätet eller konsolidera faktura betalningar. Diskutera dina månatliga räkningar med din familj, om det behövs.

Granska dina räkningar från gång till gång. Se till att du inte missar några inbetalningar för att undvika straff avgifter, och för att undvika att stöka till din budget. Starta ett oskrivet blad varje månad utan några leverantörsskulder, så att dina skulder inte ackumuleras.

Tricket för att hantera din ekonomi och betala räkningar i tid är prioritering och organisation. Visst, alla vill köpa den senaste bilen, gadget, kläder eller smycken. Men räkningar är en del av livet. Hyr betalning är ett faktum av betalningar liv Mortgage är en del av livet. Du måste kunna prioritera var pengarna går, och ordnas tillräckligt för att veta hur mycket som ska spenderas för något särskilt ändamål.