O2i

Hur du hanterar dina anställda baksmälla

Alkohol baksmälla i anställda sägs orsaka förluster i företag över hela världen. Flera studier visar att miljontals dollar går förlorade på grund av anställdas minskad produktivitet på arbetsplatsen när man har en baksmälla, eller på grund av anställdas frånvaro dagen efter en natt av tungt drickande. Det intressanta är att dessa studier visade att storkonsumenter är mindre benägna att få baksmälla. Det är ljuset att måttliga alkoholkonsumenter som lider av baksmälla efter att ha druckit mer än de är vana vid, eller mer än de kan hantera. Detta eftersom de har mindre tolerans för alkohol.

Om du är arbetsgivare och du vill undvika, eller på sin höjd minimera improduktiva timmar på grund av anställd baksmälla, här är några tips som kan vara till hjälp:

  1. Vet hur man känner igen en baksmälla på hur dina anställda beter sig. De synliga symptomen på en baksmälla inkluderar blodsprängda ögon. Beteendemässiga symtom är irritabilitet, förvirring och oförmåga att koncentrera sig och följa instruktioner. De tenderar också att klaga över huvudvärk, vanligen slöfock i sina säten, och ständigt röra sina värkande pannan och nacken på halsen.
  2. Det är också bra för dig som arbetsgivare att veta vem av dina anställda är lätta till måttliga alkoholkonsumenter, eftersom det är de som är benägna att baksmälla i motsats till storkonsumenter, som är vana att dricka.
  3. Har några baksmälla hjälpare piller tillgängliga på kontoret första hjälpen-skåpet. Detta kan hjälpa medarbetare som kommer att arbeta efter en utekväll.
  4. Uppmuntra inte firmafester under vardagar, särskilt under semesterperioden. Det är bäst att schemalägga firmafester på en fredag eller lördag natt så folk kommer att ha minst en dag fri att vila. Det är också tillrådligt att minimera alkoholkonsumtionen under firmafester att undvika olyckor eller incidenter av trakasserier bland de anställda när de börjar förlora kontrollen över sitt medvetande på grund av överdrivet alkoholintag.
  5. Utbilda dina anställda om nackdelarna med överdriven alkoholkonsumtion genom hälso seminarier. Föreläsaren kan ge tips om hur man kan bli av baksmälla för att förhindra kortsiktiga och långsiktiga hälsoeffekter. Diskussionen kan också fokusera på botemedel för baksmälla, medicinering för huvudvärk lättnad och naturliga behandlingar för illamående, yrsel och uttorkning. Det är viktigt att notera att den omedelbara effekten av alkoholintag är uttorkning, så vattenintag är tillrådligt. Också undvika att ta acetylsalicylsyra för huvudvärk eftersom det har en negativ effekt på magen. Ta paracetamol istället.
  6. Uppmuntra efter kontorstid aktiviteter som inte involverar alkohol, till exempel bowling eller tittar på film. Detta kan också övervägas när det finns speciella tillfällen som födelsedagar.
Hur du hanterar dina anställda baksmälla. Vet hur man känner igen en baksmälla på hur dina anställda beter sig.
Hur du hanterar dina anställda baksmälla. Vet hur man känner igen en baksmälla på hur dina anställda beter sig.

Gör klart igenom ditt företags politik som olämpligt beteende på arbetsplatsen på grund av en baksmälla kommer inte att tolereras. Eftersom en anställd som upplever en baksmälla är oftast irriterad, kan han bli provocerad under press. Det är bäst att påminna dem att ta ledigt och delegera sitt arbete till andra, om möjligt. Även frånvaro kan orsaka vissa förluster för företaget, kan det vara bättre än att förlora kunder på grund av anställdas dåligt uppförande.