O2i

Hur du använder streckkoder

Bar kodning har varit i regelbunden användning sedan början av 1970-talet

Bar kodning har varit i regelbunden användning sedan början av 1970-talet. Vid en första hade bar kodning främst industriella tillämpningar, nu kan du hitta streckkoder överallt att varor måste redovisas för att snabbt och utan (mänskligt) fel. Streckkodning ger ett enkelt sätt att identifiera och / eller spåra en produkt hela vägen från fabriken där den görs till utcheckningen räknare där den köps. Här är några saker du bör veta om hur du använder streckkoder:

Hur du använder streckkoder. Om din streckkod pågår ett objekt som ska skannas på ett register i antingen kanada eller europa.
Hur du använder streckkoder. Om din streckkod pågår ett objekt som ska skannas på ett register i antingen kanada eller europa.

  1. Om din streckkod pågår ett objekt som ska skannas på ett register i antingen Kanada eller Europa, behöver du en UPC streckkod. UPC är en förkortning för Universal Product Code. Om du vill använda UPC streckkoder, måste du ansöka om och erhålla tillstånd från Uniform Code Council , och betala en årlig avgift. Vad du får i gengäld är en tillverkare identifikationsnummer, som är en sex-siffrig kod. De sex siffror kommer att vara de första sex siffrorna på UPC kod på din produkt-de kommande fem siffrorna är artikelnumret.
  2. Varje produkt i varje permutation kräver en annan streckkod. Med andra ord, har den fyra-pack toalettpapper en streckkod, har sex-pack toalettpapper en annan streckkod, och så vidare.
  3. Det finns några olika kategorier för streckkoder och du måste ta reda på om det finns en etablerad standard inom branschen du befinner dig i. Oddsen är att din bransch redan har fastställt normer som gäller för hur symbolen är tryckt och hur en scanner läser symbolen. Standarden för en viss tillämpning kräver användning av en viss symbolik, eller mönster av barer och ränder. Så ta reda på från någon som känner till branschstandard vad den befintliga symboliken är för din bransch.
  4. Om du har gjort din matte, du undrar nog vad det sista numret är en streckkod: Det antalet är känd som en kontrollsiffra. Denna siffra är ett sätt för streckkodsläsare för att veta om det skannade numret korrekt. Den siffran har nåtts genom en formel med hjälp av nummer inom streckkoden. Skannern utför denna beräkning varje gång den läser en streckkod, och om skannern beräkningar inte matchar kontrollen nummer, vet skannern att ett fel gjorts. Kontrollsiffran är en del av vallen kodnummer som kommer att tilldelas dig av Uniform Code Council.
  5. Vissa streckkoder använder ett system som kallas zero-undertryckta nummer streckkod. Det sätt en noll-undertryckt streckkodnummer fungerar är att om det finns en uppsättning av fyra siffror, alla nollor är inställda elimineras, vilket resulterar i en mycket mindre streckkod. Detta är ett praktiskt sätt att montera en streckkod på mindre förpackningar.

Okej, det är nog tillräckligt för att komma igång

Okej, det är nog tillräckligt för att komma igång. Kontrollera länkarna för mer detaljerad information. Och ordentlig titt säljer dina saker! Slutligen, om du börjar känna överväldigad av hur mycket det finns att lära om hur man använder streckkoder, ta en paus för ett ögonblick på Barcodeart .