O2i

Hur du använder prosper.com

Prosper.com är en webbplats där du kan investera pengar eller utnyttja lån från andra individer. Om det är en normal praxis att göra dessa särskilda transaktioner med banker och andra traditionella institutioner, handskas du med andra människor som besöker platsen för detta specifika ändamål.

Följande är riktlinjer som kan hjälpa dig att bättre förstå hur Prosper.com används:

  • Att ingå transaktioner med Prosper.com, måste du skapa ett konto, som är uppdelad i två kategorier: långivaren eller investeraren och låntagaren. Om du vill utnyttja ett lån, blir du ombedd att ge information om hur mycket pengar du behöver låna, och särskilda skäl till vad dessa medel är för. Du väljer också den högsta ränta som du vill och kan betala.
  • Långivaren kan välja att ge dig hela beloppet eller dela medel med andra långivare. Vissa människor väljer att sprida små mängder till flera låntagare. Det finns knappast någon direkt kommunikation, om alls, mellan investeraren och låntagaren. Långivare väljer normalt att vara anonym.
  • För att kvalificera sig för ett lån, samlar Prosper.com information om dig för att kolla på hur trovärdig du är. De utför kreditkontroll på dig och använder ett betygssystem för hur du kurs. Om du har en tvivelaktig kredit historia, är det möjligt att din ansökan om lån kan nekas eller betala en högre ränta bör det beslutas att låna ut pengar.
  • Din lånet betalas direkt till Prosper.com och automatiskt dras från ditt bankkonto varje månad. Detta görs under en period av tre år.
  • Precis som du gör med alla andra lån, är du skyldig att betala amorteringar och ränta på en viss tid. Du kan kontrollera den pågående takt Prosper.com genom att kolla in de olika typer av fonderade lån och deras motsvarande priser. Detta kan fungera som din utgångspunkt vid beslut om din bästa räntan.
  • Om du är långivaren, å andra sidan, blir du ombedd att registrera dig på Prosper.com, över 18 år gammal och en europeisk medborgare. Du måste också ha ett aktivt bankkonto.
  • Din framgång konto måste finansieras fullt ut genom elektronisk överföring från ditt befintliga konto och vara lätt tillgänglig under perioden 2-4 arbetsdagar.
  • Som en långivare, besöker du webbplatsen och kontrollera om notering av individer som begär för ett lån. Vem du väljer att finansiera är ert val. Det är också ditt beslut att fullt ut finansiera ett lån eller vidga dina vyer och erbjuda mindre lån till flera låntagare. När det gäller räntor, bestämmer du om du ska investera på lån som bär mindre risk men har lägre räntor, eller de som har högre sysselsättning, men har större risker också. Det är viktigt att urskilja noga vad du väljer att göra.

Innan du investerar eller låna pengar från Prosper.com

Hur du använder prosper.com. Att ingå transaktioner med Prosper.com.
Hur du använder prosper.com. Att ingå transaktioner med Prosper.com.

Innan du investerar eller låna pengar från Prosper.com, skulle det vara en bra idé att studera den mycket noggrant. Väg-och nackdelar av vad du planerar att komma in. Det bär ett visst antal risker, så att vara fullt medveten om vad det egentligen handlar om kommer att hjälpa dig komma fram till ett beslut som du inte kommer att ångra.