O2i

Hur banken på nätet

Med intåget av internetbanker, har kundservice och interaktivitet nått en ny nivå. Nu individer kan komma åt sina bankkonton, göra balans förfrågningar och överföringar, och få tillgång till en mängd andra användbara tjänster allt från privatlivet i sin egen hemdator. Även om det finns vissa banktjänster som fortfarande kräver dig att besöka en lokal bankkontor personligen, verkar det som om fler och fler online-tjänster läggs till av banker varje dag.

Hur banken på nätet. När du accepterar villkoren för tjänsten (eller om de inte visas).
Hur banken på nätet. När du accepterar villkoren för tjänsten (eller om de inte visas).

Tyvärr tar många människor inte full nytta av sin banks tillgång online. Orsakerna till detta kan variera från att vara rädd för att deras information helt enkelt inte är säkra på nätet helt enkelt inte veta hur man ställer in en online-åtkomst konto. Om du är en av dessa individer, och sedan ta hjärtat ... komma åt dina bankkonton på nätet är en relativt enkel och säker process. För att börja använda Internetbank, helt enkelt göra följande:

  1. Besök på internet hemsidan för din bank, kan den adressen som vanligtvis hittas antingen på dokumentation från din bank eller genom att skriva namnet på din bank till en sökmotor på Internet.
  2. På hemsidan, leta efter en länk eller knapp som refererar till Internetbank eller online konto åtkomst och klicka på den. Inte alla banker erbjuder online-tillgång som ännu, men majoriteten av dem gör.
  3. Du bör ges möjlighet att antingen logga in eller skapa ett nytt konto. Klicka på knappen för att skapa konto, som kommer att börja vandra dig genom att skapa ditt konto.
  4. I de flesta fall kommer du bli presenterad med villkoren i serviceavtal för ditt bankkonto online. Se till att du läser den innan du accepterar villkoren, eftersom villkoren för tjänsten beskriva vad du kan och inte kan göra med ditt konto tillgång och detalj några avgifter eller andra avgifter som kan tas ut mot ditt konto i samband med tjänsten . (Som en anteckning, de flesta banker erbjuder tillgång online helt gratis.)
  5. När du accepterar villkoren för tjänsten (eller om de inte visas), kan du börja skriva in din information för att skapa ett konto. Information som du måste ange kommer sannolikt att inkludera ditt namn, kontonummer och personlig identifierande information för att bevisa att det verkligen är du ställer in kontot. Denna information kommer att skickas till din bank via en säker krypterad anslutning, så du behöver inte oroa dig för det avlyssnas eller stulen.
  6. När du har fyllt i all information, skicka den till banken. I vissa fall kommer du att ges omedelbar tillgång till dina konton, och i andra måste du vänta ett lösenord att skickas till dig efter information du lämnade har verifierats. Hursomhelst, kommer du snart att kunna komma åt ditt konto, kontot historia, pågående och genomförda transaktioner, och diverse andra tjänster som kommer att bero på den mängd tillgång som din bank tillåter från nätet. (Bara så ni vet, banker använder samma säkra krypteringstekniken för kontot åtkomst som du använde för att skicka in din information i första hand ... vilket betyder att tillgång till Internet är helt trygg och säker.)