O2i

Hur avgöra om du ska sälja din bostad

Beslutar att sälja ditt hem är lika viktigt ett beslut beslutar att köpa den. Det finns en mängd orsaker till att du kan känna sig tvingade att sälja din bostad, samt ett antal faktorer som kan påverka beslutet. I vissa fall kan du behöva flytta på grund av ditt jobb. Andra gånger kan du behöva nedgradera ditt hem när barnen har lämnat boet. Andra sälja sina hem för att dra fördel av en marknad uppsving.

Här är några viktiga punkter att tänka på så att du kan räkna ut om du ska sälja din bostad.

  • Utvärdera dina behov. Fråga dig själv varför du vill flytta ut från ditt hem. Har du vuxit ur ditt hem så att du behöver mer utrymme för din växande familj? Kanske det omvända är sant och du vill nedgradera eftersom barnen är alla vuxit upp. Vill du flytta ut ur ditt grannskap och uppgradera till ett bättre område? Känner du att huset är för gammal och i behov av alltför många reparationer, som du föredrar en nyare hem? Behöver du sälja hem på grund av ekonomiska begränsningar? Om du är i marknaden för ett nytt hus, kan du välja att behålla ditt första hem som en hyra istället för att sälja den. Skriva ner dina skäl till att vilja bli av med ditt hem ska hjälpa dig att avgöra om de verkligen säljer den kommer att få vad du vill åstadkommit.
  • Bedöma SÄLJBARHET i ditt hem. Hur attraktiv är ditt hem till potentiella köpare? Den är belägen i en topp skoldistrikt? Har du en stor stadsdel? Är ditt hem väl underhållna? Ta reda eventuella reparationer och uppgraderingar du behöver göra och se om du är villig att göra det. Bestäm om du kommer att sälja hem som är eller om du vill göra vissa reparationer själv för att göra det mer lockande för köpare. Om du kommer att göra uppgraderingar, se till att kostnaderna kommer att öka värdet på ditt hem och inte ta ifrån någon vinst du göra från sin försäljning.
  • Ta reda på om det är en köparens marknad. Gå ut och kolla andra jämförbara hem och se hur mycket det går för. Har du redan byggt en hel del eget kapital i hemmet som du kommer att göra mycket pengar på att sälja den? Kontrollera med en fastighetsmäklare hur mycket du kan få för ditt hem, vad du behöver göra för att sälja den snabbare och ungefär hur lång tid ditt hem kommer att vara på marknaden innan den rör sig.
  • Ta reda på hur din skatt påverkas om du säljer nu. Skattelagstiftningen varierar per stat, men oftast måste du ha använt ditt hem som en primär bostad under minst två år så att du kan hålla eget kapital som intjänats från försäljningen skatten -fri. Om du har bott i hemmet under en kort tid eller har använt det annat än som din primära bostad, kommer det att få ekonomiska konsekvenser. Se till att alla pengar du gör på att sälja hemmet inte kommer att uppvägas av de skatter du är skyldig på det i slutet av året.
  • Bestäm var du ska bo om ditt hus säljs. Beroende på var du befinner dig i ditt liv, kan du välja att hyra en lägenhet eller lägenhet efter ditt hem säljs, speciellt om du är en tom Nester. Å andra sidan, kanske du redan har ögonen ut på din nästa hem och vill använda det egna kapitalet från ditt första hem för att finansiera uppgraderingen. Kontrollera att du har en omlokalisering plan innan du bestämmer dig för att sälja. Du kan plötsligt få ett erbjudande när du sätter ditt hem på marknaden och inte har någonstans att bo.

När du gör beslutet att sälja

Hur avgöra om du ska sälja din bostad. Utvärdera dina behov.
Hur avgöra om du ska sälja din bostad. Utvärdera dina behov.

När du gör beslutet att sälja, vidta lämpliga åtgärder för att se till att det är gjort på rätt sätt. Ha inte bråttom att sälja din bostad eftersom det är ett stort beslut. Ta din tid och utvärdera dina behov för att komma till rätt beslut.