O2i

Hur att utnyttja tjänster för förvaltning av bidrag

Har du fattat beslutet att söka förmåner administratörer som kan hjälpa dig med dina affärsnytta, bidragssystem, visioner förvaltning och nytta planera behoven? Vill du lära dig att använda tjänster för förvaltning av bidrag? Här är några tips som kan hjälpa dig:

Hur att utnyttja tjänster för förvaltning av bidrag. Förstå vilka förmåner administratörer gör.
Hur att utnyttja tjänster för förvaltning av bidrag. Förstå vilka förmåner administratörer gör.

  1. Förstå vilka förmåner administratörer gör. Deras jobb är att göra kontinuerliga och omfattande forskning, samt sammanfatta och förklara för klienten-anställda deras rättigheter samt skyldigheter enligt deras respektive planer företagets förmånsbestämda. De hanterar klagomål från sina kunder och fungera som kontaktpersoner till de fördelar leverantörerna (vanligtvis arbetsgivare och medicinska försäkringsgivare).
  2. Leta efter förmånsbestämda administratörer. Bortsett från att titta upp de viktigaste orden "nytta management services" eller "administratörer gynnar," försöker också uttrycket "tredje part administratörer" på din sökmotor. Business.Com har en alfabetisk katalog av tredje administratörer part nytta. En annan viktig resurs online du inte bör missa är webbplatsen för Society of Professional Gynnar Administratörer.
  3. Jämför de tjänster som erbjuds innan du tar ditt pick. Jämför kostnaderna för sina tjänster medan du är på det också.
  4. Se till att du har att göra med den verkliga affären. Det finns många företag och individer som påstår sig vara förmåner administratörer så se till att du har att göra med de riktiga: kolla deras statliga licenser. Välj en förmån administratör med meritlista att hjälpa era behov och passar din budget.
  5. Eftersom det inte finns någon beprövad formel för hur man väljer den bästa bland många förmåner administratörer, be din blivande administratörer hur de har uppfyller myndigheternas regler, hur de samlar in information och hålla den aktuell. Kom ihåg, är skyndsam behandling av ansökningar inte de enda kriterier som du bör titta på när man plockar en fördel administratör.
  6. Var informerad innan du registrerar dig för någonting. Mest nytta förvaltningstjänster har online webbplatser som ger information om de tjänster de erbjuder, och kontaktuppgifter så att du kan nå dem om du har ytterligare frågor.
  7. När du har valt en administratör, förklara din oro till din fördel administratören. Ta de nödvändiga dokument med dig om du möter upp personligen med din administratör.
  8. Följ instruktionerna som du fått av din fördel administratörer. De är i den bästa positionen för att visa dig att visa att du kan använda deras tjänster.
  9. Var artig och samarbetsvillig till din fördel administratören. Benefit administratörer är också människor! Behandla dem som professionella. De är i verksamhet för att hjälpa dig, men du måste göra deras liv enklare genom att öva enkla artigheter och samarbeta med dem. Vissa kunder förväntar sig att deras fördelar administratörer att göra allt för dem, glömmer administratörer endast skyldig att göra vad de anmält sig till i avtalet.

Om du planerar att gå med i 55% av arbetstagarna i USA som har använt tjänster för tredjepartstillträde administration eller gynnar förvaltningstjänster för pensioner, icke-federala hälso-och andra förmåner, att lära sig att utnyttja tjänster för förvaltning av bidrag är ett viktigt logiskt steg du borde 't miste om.