O2i

Hur att utforma en verksamhet system

Ett företag Programmet omfattar de grundläggande koncepten och idéerna bakom ett företag. Detta är det huvudsakliga syftet med ditt företag, och ofta det första företagare tänker på.

Du kan göra upp ett schema när du försöker lista ut vilken typ av företag du vill utveckla. Det kan också vara en övning för att bestämma en framtida strävan. Funderar upp systemet kräver mindre forskning och data än affärsplanen. Du kan helt enkelt svara på följande frågor för att komma fram med ditt eget system.

Hur att utforma en verksamhet system. Denna ytterligare specificerar svaret på fråga 1.
Hur att utforma en verksamhet system. Denna ytterligare specificerar svaret på fråga 1.

Ett. Vad är det du säljer? Du kan erbjuda en produkt eller tjänst. Svaret börjar ofta med ett enkelt objekt som du behöver för att utarbeta och ange att komma med den exakta objekt till försäljning. Företagaren kan ge grundläggande svaret som livsmedel. Detta väcker frågan, "Vilken typ av mat?" Det finns redan flera företag som erbjuder olika typer av livsmedel. Du måste vara mer specifik för att kunna ta ännu en nischmarknad. Mat kan utvecklas till italiensk mat och vidare in i italiensk mat för leverans.

2. Vem kommer att köpa den? Inriktning hela världen som din konsument är en ambitiös uppgift. Det är också inte genomförbart. Det finns redan flera företag som riktar sig till hela världen, men ändå, de är specialiserade på en viss demografisk.

Denna ytterligare specificerar svaret på fråga 1

Denna ytterligare specificerar svaret på fråga 1. Svaret på det kan vara en demografisk såsom unga urbana proffs. Svaret kan också vara en specifik plats, vilket innebär att den plats där din butik kommer att ligga. Oavsett fallet, gör detta till att du vet exakt vem som kommer att köpa din produkt, och ger dig möjlighet att spela för sina syften.

Hur att utforma en verksamhet system.
Hur att utforma en verksamhet system.

Den blivande ägaren av italiensk mat för leverans företag kan ange ett område där de kommer att leverera. Detta kan vara ett företag där det inte finns tillräckligt livsmedelsanläggningar. De kan rikta upptagna anställda som vill ha god mat utan att gå för långt.

Tre. Hur kommer du att sälja? Svaret på den frågan avgör hur du kommer att driva verksamheten. Svaret på detta kan vara via en butik, på nätet eller på telefon. En leverans företag kan publicera sina varor och tjänster på nätet. De kan också ställa upp ett kontor för att ta order.

4. Hur mycket kommer du att tjäna? Denna fråga handlar om prissättning, investeringar och vinst. Priset på produkterna beror på de människor som kommer att köpa det. Det måste vara tillräckligt låg så att de riktar sig till konsumenter har råd med de produkter och hög nog så att ägaren kan göra en vinst.

Entreprenörer måste också räkna ut hur mycket de behöver för att investera i verksamheten. De första tre svaren diktera vilken utrustning som behövs, oavsett om ett kontorsutrymme måste hyras och hur många personer måste anställas. De investeringar och prissättning hjälper dig förutse när du kommer att gå jämnt och göra en vinst.

Fem. Vem kommer att hantera verksamheten? Vid planeringen av ett företag system, måste du ta reda på om du kommer att ta en aktiv del i det eller låta andra köra det åt dig. Detta avgör hur mycket tid du kommer att spendera på verksamheten. Den fjärde frågan låter dig veta om företaget är lönsamt nog så att du kan göra det på heltid. Svar på de två första avgöra om du vet tillräckligt om verksamheten för att få det att fungera på egen hand.