O2i

Hur att stoppa tvångsmässigt köper

Ett tvångsmässigt köpare är någon som köper slumpmässiga saker utan någon anledning alls. Dessa personer är helt beroende av att köpa alla möjliga saker för att de känner sig upprymd och glad. Liksom alla missbruk, kan det vara riktigt svårt att bryta denna extremt dåliga och slösaktiga vanor. Den goda nyheten är, istället för att gå till ett rehabiliteringscenter, det finns andra sätt som du kan göra för att effektivt stoppa denna beteendestörning. Det kan vara mycket svårt att hantera, men det är definitivt värt tårarna och ansträngning. Om du inte vill hamna i konkurs, har du fått att sluta köpa tvångsmässigt! Läs vidare för att lära sig mer.

Erkänna problemet. Det är ganska svårt att stoppa något om du har ingen aning om vad du behöver för att sluta i första hand. Du måste veta att något först innan du ens försöker ändra. I det här fallet, är du en tvångsmässig köpare. Du köper saker på en impuls, är du nästan besatt av det och det är ett beroende som snabbt blir utom kontroll. Dessa är de saker som du behöver för att känna igen, erkänna och acceptera dig själv. Stoppa din oändliga rättfärdigande av dina handlingar och helt ta bort din stolthet så att du tydligt kan se vad du gör till dig själv och ditt bankkonto!

Kontrollera din ekonomi

Kontrollera din ekonomi. Du måste noga granska alla dina finansiella rapporter och kreditkort räkningar. Det är mycket lämpligt att du får en ekonomisk konsult för att hjälpa dig med detta tråkiga uppgiften. Har konsulten förklara för dig aktuell status för ditt konto, din månatliga kreditkort räkningen för de senaste sex till tolv månader, din totala skuld, hur mycket du måste betala för varje månad och den kapacitet och underskott av din månadsinkomst. Du kommer säkert att bli förskräckt över den enorma mängd pengar som du är skyldig och hur du är mycket nära att bli bankrutt. Du måste förstå att i denna punkt, om du inte stoppa din tvångsmässigt köper, skulle du behöva leva på gatan med något att äta och något att bära eftersom din skuld är alldeles för stor för dig att betala för! Så vakna upp och börja vara ansvarig. Sluta köpa!

Kontakta din familj eller vänner

Hur att stoppa tvångsmässigt köper. Kontrollera din ekonomi.
Hur att stoppa tvångsmässigt köper. Kontrollera din ekonomi.

Kontakta din familj eller vänner. Du kommer att behöva allt stöd och hjälp från din familj och vänner så se till att de är med dig i denna mycket svåra tid av ditt liv. Var ärlig och öppen om ditt problem och berätta att du behöver deras hjälp. Ha dem guida och påminna dig om dina tvångsmässiga tendenser genom att alltid gå till köpcentret med dem. Detta sätt, det finns alltid någon som kan berätta för dig att sluta under en av dina köp tvång. Ha detta i åtanke, om du inte behöver det då inte köpa det!

Ansvar

Ansvar, disciplin och motivation är de tre viktigaste sakerna som du behöver för att du ska klara detta framgångsrikt. Förvänta dig inte omedelbara resultat eftersom detta verkligen tar mycket av din tid och ansträngning innan du kommer till toppen. Bara hålla på att göra dessa mycket effektiva steg och du kan aldrig gå fel. Det är mycket viktigt att du är konsekvent i alla lägen. Lycka till!