O2i

Hur att skickas spritflaskor

Att skicka sprit i e-post genom statliga eller nationella linjer är inte lagligt

Att skicka sprit i e-post genom statliga eller nationella linjer är inte lagligt. Det finns en mängd olika straff för överträdare. Om du skickar en flaska eller två av sprit via mail och fastna, förvänta dig inte att se dina flaskor igen. Även om du inte befinner dig i åtal, är det bättre att vara säker och följa lagen.

Här är några saker att komma ihåg när det gäller hur du skickar spritflaskor:

Hur att skickas spritflaskor. Hitta en licensierad leverantör.
Hur att skickas spritflaskor. Hitta en licensierad leverantör.

  • Hitta en licensierad leverantör. Eftersom det är olagligt att skicka sprit utan licens, kan du behöva gå igenom licensierade sprit leverantörer. Du kan gå till din lokala sprit säljaren eller bläddra på nätet för att hitta en. Fråga om de har frakt arrangemang och kan garantera det. Innan du köper eller skicka sprit (särskilt online), fråga säljaren om de har tillstånd att göra det. Det är också en bra idé att fråga om deras förpackningar arrangemang. Flaskorna ska packas noga för att undvika dem spills och bryta. Använd en hel del tyg, förpackning skum etc. att avsluta varje flaska.
  • Var noga med att försäkra den. Rederier eller försäljare som fartyg poster kan ha försäkringar i händelse av förlust eller brott. Om möjligt, försäkra dina inköp. Detta är viktigt när sprit du skickar är dyrt. Det finns hundratals förlust och brott fall per vecka och de flesta är oförsäkrade.
  • Be om garanti. Håll dina kvitton eftersom du kan behöva dem när ett problem inom sjöfarten uppstår. Se till att alla former ordentligt fyllt och underskrifter har fått korrekt. Be om garanti för en säker och snabb ankomst ditt paket. Du kan också be om bolagets oförutsedda eller bestämmelse om utebliven leverans.
  • Spåra den. De flesta större företag som fartyget har toppmodern spårning på plats. Detta system för spårning ger kunderna och företaget att spåra ett visst objekt som transporteras om dess status och plats. Notera eller be om ditt paket är spårningsnummer. Fråga säljaren hur du använder tracking system. De flesta rederier har webbsajter som gör avsändaren att ange spårningsnummer och omedelbart få information om deras paket.
  • Betala tull avgifter eller skatter. Räkna med att betala en del tull avgifter eller skatter avseende de spritflaskor du skickade. Duty avgifter och skatter kommer att debiteras beroende på platsen för ursprung och destination paketet, antalet flaskor eller vikt och värdet av sprit. Var försiktig när du förklara artiklar, vill du inte att debiteras fel belopp.

Bättre vara säker än ledsen, sjöfart spritflaskor bäst lämnas till en vätska leverantör eller ett rederi. Förlust av sprit eller förföljelse av lagen kan vara en följd av att inte göra det. En avgift är ett lägre pris att betala för en säker och laglig ankomst din sprit till sin destination.