O2i

Hur att skapa en ny kredit-fil gratis

En kredit-fil innehåller viktig information om dig


En kredit-fil innehåller viktig information om dig, såsom storleken på din lön, korrekthet dina betalningar, konkurser och liknande. Dessa data ger lån företag en uppfattning om huruvida du är berättigad och trovärdig nog för att beviljas ett lån. Inrätta en ny kredit-fil och hantera din kredit aktiviteter för att göra ett gott intryck.

  • Ansök om en kredit-fil. Vid ansökan om konsumenten eller kommersiella krediter, du upprätta en kredit-fil. Om du inte har ett kredit-fil tidigare, be om en ansökningsblankett. Du kommer att bli tillfrågad om ditt namn, alias eller alternativa namn som du har använt, dina adresser och kontaktuppgifter, och din födelsedag. Du behöver inte lämna alla uppgifter som normalt finns på kredit-fil, eftersom kreditupplysningsföretag automatiskt göra det åt dig.
  • Ansök om ett kreditkort. När du ansöker om ett kreditkort, kommer företaget att titta in i din kredit-fil. Om du inte redan har ett, kommer de att göra dig en. För att skapa en, ska de hänvisa till ditt kreditkort ansökningsblankett och bevis på din identitet, till exempel ID, ditt namn på elräkningar etc.
  • Öppna ett nytt bankkonto. Bankkonto transaktioner övervakas av kreditupplysningsföretag. Att ha en post i din nya kredit-fil, genomföra finansiella transaktioner via ett bankkonto. Uppfyller kraven för att behålla kontot som betalar upprätthålla balansen, de bankavgifter, etc. Om du har en bra skiva med ditt bankkonto, kommer du vara berättigad till kredit och få en kredit-fil.
  • Få ett checkkonto. Utfärda checkar är en form av att låna pengar, eftersom kontrollerna fungerar som ett löfte om att det belopp som skrivet på dem kommer att betalas. Öppna ett lönekonto och använda den. Ge aldrig kontroller om du inte är säker på att det finns pengar på ditt lönekonto för att betala för dem. Om du får en bra skiva med ditt lönekonto, kan banken och andra myndigheter lånade ge dig ett lån om du ber om en.
  • Skaffa en butik kort. Livsmedel, gallerior och varuhus ger ofta kort som tillåter dig att köpa sina varor på kredit. Välj de butiker som skickar rapporter till kreditupplysningsföretag. Betala objekten på tiden. Om du inte kan betala vid nämnda datum, be om en förlängning och gör ditt bästa för att få den summa pengar du behöver.
  • Ansöka om försäkring. Försäkringsbolagen kontrollera din status och bakgrund, inklusive din kredit historia. När du inte har en befintlig kredit-fil, kommer de att hjälpa dig att skapa ett. Tillhandahålla fullständig och nödvändig information som krävs av dig.
  • Begäran om ett lån. Långivande organ bedöma din rätt till ett lån. En sak som de ska kontrollera är din kredit-fil. Likaså kommer de att hjälpa dig att skapa en om du inte har fått det tidigare. Det är bättre om du har en bra relation med banker och kreditering för att skapa en ny kredit-fil utan krångel.

När en kredit fil är etablerad

Hur att skapa en ny kredit-fil gratis. Ansök om en kredit-fil.
Hur att skapa en ny kredit-fil gratis. Ansök om en kredit-fil.

När en kredit fil är etablerad, är informationen i den inspelad på obestämd tid. Men vissa uppgifter bevaras under en viss tid, till exempel ett till sex år. Oavsett hur länge uppgifterna hålls, är det bäst om du behåller en god betalningshistorik för att göra din kredit fil attraktiv för kreditupplysningsföretag.