O2i

Hur att reparera och serva en fax

Fax eller telefaxapparater finns vanligen i bostäder med hemmakontor

Fax eller telefaxapparater finns vanligen i bostäder med hemmakontor. Fax utrustning, skrivare fax och förnödenheter fax, är billiga och de flesta maskiner används som vanliga telefoner. Fax s är lätta att underhålla, med relativt billig reparation och behövde service. Med införandet av faxprogrammet har Internet faxning blivit bekvämt, men recensioner visar att de flesta användare fortfarande föredrar den vanliga faxmaskin .

Hur att reparera och serva en fax. Fax eller telefaxapparater finns vanligen i bostäder med hemmakontor.
Hur att reparera och serva en fax. Fax eller telefaxapparater finns vanligen i bostäder med hemmakontor.

Det finns två typer av fax är differentierade så vanligt papper eller termisk. Termisk fax s har en termisk fax skrivare vars uppvärmning komponenter ut rader av prickar på en rulle värmekänsligt termopapper. Vanligt papper fax är å andra sidan har laser eller bläckstråle skrivare som skriver ut de dokument som skickas till eller från en annan fax.

Båda maskintyperna innehåller mycket få reparerbara delar

Båda maskintyperna innehåller mycket få reparerbara delar. Att förebygga problem och utöka användningen av maskinen utföra rutinkontroller underhåll. Använd alltid levererar hög kvalitet fax. Rengör regelbundet insidan av maskinen med konserverad luft och denaturerad alkohol. Håll din faxmaskin avstånd från värmekällor för att undvika papper, kemikalier, eller toner från att torka ut.

Om Faxenhet plötsligt inte skicka eller ta emot dokument:

 1. Kontrollera först och dra åt anslutningen från telefonlinjen och andra anslutningar linje kommer att faxet.
 2. Kontrollera din telefonlinje med en vanlig telefon för att få kopplingston.
 3. Testa om de elektriska sladdar och eluttaget fungerar.
 4. Se till att telefonlinjen är ansluten till den högra faxport.
 5. Testa om telefonjacket fungerar.

Båda maskintyperna innehåller mycket få reparerbara delar.
Båda maskintyperna innehåller mycket få reparerbara delar.

Om faxet kan skicka men inte ta emot eller tar emot dokument men kan inte skicka ut, kontrollera anslutningarna telefonlinje och lampan för att se om det har brunnit ut och behöver bytas ut.

Om du ser tomma fläckar eller märken på dina inkommande dokument, öppnar du faxet locket och försiktigt rengöra glaset med en luddfri trasa fuktad med denaturerad alkohol.

Om du använder en vanligt papper fax och märken kvar på din ursprungliga dokument, öppnar du faxet och ta bort det spillda toner. Rengör smutsiga coronatrådarna och kontrollera om trumman är skadad och måste bytas ut. Följ tillverkarens anvisningar vid utbyte av delar fax utrustning.

Om du inte kan skriva ut från en termisk fax, rengör det termiska huvudet med en luddfri trasa med denaturerad alkohol. Kontrollera att den belagda sidan av den termiska papperet är korrekt placerad i maskinen.

Att regelbundet serva din termisk fax:

 1. Koppla din fax skrivare från inkommande telefonlinjen och strömkällan.
 2. Öppna försiktigt locket och torka plattan med en fuktad trasa med denaturerad alkohol.
 3. Låt plattan grundligt torka.
 4. Använd konserverad luft och en borste för att avlägsna ackumulerad smuts och damm från papper tråg.
 5. Torka försiktigt med en luddfri trasa, speglarna och exponeringen linsen.
 6. Byt exponeringen linsen och lampan med identiska modeller när det behövs.

Om faxen fortfarande inte riktigt fungerar, avgöra om det är värt att enheten repareras eller ersättas med en ny modell. Granska kostnaden för tjänsten avgift, reservdelar och tillbehör fax. Om den nuvarande modellen är billigt det är bättre att få nya fax utrustning. Ska den repareras om kostnaden för att ersätta värdet är högre än faktureringsavgift och det behöver inte nya delar. De delar som brukar bära ut är mellanlägget finns i den automatiska dokumentmataren och papperet rullar foder. Även utforska Internet faxning utnyttjar faxprogramvara.