O2i

Hur att patentera en t - shirt

Att få en t-shirt patent är en process som kräver god forskning, korrekt registerhållning, tid och pengar.

Hur att patentera en t - shirt. 2) välj rätt patentet typ.
Hur att patentera en t - shirt. 2) välj rätt patentet typ.

1) Räkna ut vad exakt behöver skyddas. Istället för ett patent, kan du behöva ett varumärke eller en upphovsrätt för din design eller logotyp.

2) Välj rätt patentet typ

2) Välj rätt patentet typ. Du måste forskning patentlagstiftning i enskilda länder. I USA finns det två huvudsakliga sätt att patentera en t-shirt: verktyget patent och design patent. Verktyget Patentet skyddar alla funktionella förbättringar av t-shirt, till exempel en t-shirt som har funktioner brandhämmande. Designen Patentet skyddar bättre ytor och alla prydnadsväxter ändringar av t-shirt. Det används för ursprungliga arbete inte skyddas enligt upphovsrätt eller varumärke. Till exempel, om du uppfann hologram t-shirt, som skulle täckas av design patent.

3) Samla alla dokument som gör ditt fall

3) Samla alla dokument som gör ditt fall. Gör din forskning för att se om det finns några liknande patentansökningar eller godkända. Börja på internet, med Europa Patent and Trademark Office (eller USPTO) Web-databas, bör du också titta igenom internationella databaser. Kontrollera industrin tidskrifter också. Ju mer genom du är med din sökning, desto bättre kommer du att vara på artikulera din uppfinning speciella egenskaper och göra fallet för ditt patent.

4) Kontrollera patentlagstiftning från andra länder för att räkna ut din strategi. Fundera på om det är vettigt ur företagsekonomisk synvinkel att lämna en t-shirt patent. Du kanske vill kontrollera modevisningar handel, t-shirt tillverkande företag, och butiker för att mäta intresset.

5) ta reda på om du behöver en advokat

3) samla alla dokument som gör ditt fall. 5) ta reda på om du behöver en advokat.
3) samla alla dokument som gör ditt fall. 5) ta reda på om du behöver en advokat.

5) ta reda på om du behöver en advokat. Med hjälp av ett patent advokat ökar kostnaderna men skär ner på den tid det tar att lämna en t-shirt patent och eliminerar eventuella misstag en nybörjare kan göra. Leta efter en advokat med erfarenhet av plagg tillverkning eller detaljhandeln. Fråga runt på mode eller tyg mässor.

5) Alla patentansökningar kräver olika saker

5) Alla patentansökningar kräver olika saker, de grundläggande elementen är en beskrivning och en fordran. Om du skulle patentera en t-shirt med funktioner brandhämmande skulle beskrivningen innehålla en bakgrund av t-shirt industrin relevanta för din uppfinning, hur din t-shirt skiljer sig från liknande patent och ritningar för att illustrera din ansökan. Påståendet, beroende på applikation, består av en mening eller meningar som definierar exakt vad din uppfinning är. Du måste vara försiktig och tydlig i din formulering, eftersom detta kan påverka din t-shirt patent.

6) De avgifter som krävs för att patentera en t-shirt bestäms av var du filen och vilken typ av patent som du behöver. Besök USPTO webbplats för mer information.