O2i

Hur att köpa långsiktig vård försäkring

När människor ålder, varje dag uppgifter som används för att orsaka någon svårighet kan bli omöjligt att göra utan lite hjälp. Långsiktig vård försäkring ger individer med en vecka skattefri förmån för den händelse att de skulle behöva hjälp med 2 av de 6 dagliga aktiviteter. Dessa verksamheter inkluderar bad, påklädning, äta, upprätthålla kontinens, toalettbesök, och överföring. Utom för familj och vänner som kan ta hand om dig, det finns ett antal anläggningar som har skapats för att hjälpa till, speciellt med dessa svåra situationer: hem-hälsovård, vuxna daghem, stöd-levande anläggningar, eller vårdhem. Om en sådan situation uppstår, ska hitta rätt anläggning inte vara ett problem. Men låt oss ta en titt på de kostnader: Problemet är att det genomsnittliga priset för ett privat rum på ett vårdhem är 160€ per dag just nu. Den årliga kostnaden är väl över 52240€ och med den genomsnittliga tiden för nuvarande boende på sjukhem är ca 2 och ett halvt år, i kombination med inflation, endast mycket få människor har möjlighet att betala för dessa kostnader själva. Långvård försäkring syftar till att ge dig en chans att vara förberedd, om en sådan situation presenterar sig. Här är vad du ska leta efter om du bestämmer dig för att ansöka:

Steg 1

Hur att köpa långsiktig vård försäkring. Tänk på din lämplighet: är denna politik för dig.
Hur att köpa långsiktig vård försäkring. Tänk på din lämplighet: är denna politik för dig.

Tänk på din lämplighet: är denna politik för dig Å ena sidan, tillämpa tidigare än senare innebär lägre premier?. Till exempel, en 50-årig får betala 1500€ för en politik, medan en 70 år gammal kunde betala 5980€ eller mer. Å andra sidan, för att börja betala på en relativt ung ålder innebär att du kommer att betala för tiotals år, utan att veta om du faktiskt kommer att använda politiken.

En annan sak att tänka på är din hälsa och du behöver ta reda på om du är i själva verket rätt täckning. Om du har fått diagnosen demens, schizofreni eller om du använder en rullstol eller en rullator, kommer knappast någon försäkringsgivare täcker dig.

Steg 2

Hur man väljer ett företag. När du har beslutat att ansöka om försäkring och du är helt säker på att ditt tillstånd inte hindrar dig från att tillämpa, är nästa steg att välja rätt bolag. Möjligen det bästa sättet att närma sig detta är att samarbeta med en betrodd oberoende försäkringsmäklare som kommer att förse dig med objektiv oberoende rådgivning. Mäklaren ska erbjuda försäkring från ett företag med hög ekonomisk-säkerhet varumärken (minst B +). Att kolla på nätet, gå till www.ambest.com , www.moodys.com , www.standardandpoors.com eller www.weissratings.com . Vad du än gör, ta dig tid att jämföra dina alternativ. Se till att du förstår den politik. Om inte, be din mäklare för att förklara dem för dig.

Steg 3

Hur man väljer ett företag. Leta efter en policy som kräver att en person inte kan utföra högst två dagliga aktiviteter.
Hur man väljer ett företag. Leta efter en policy som kräver att en person inte kan utföra högst två dagliga aktiviteter.

Få rätt politik Saker att tänka på när man väljer långsiktig vård försäkring.:

  1. Leta efter en policy som kräver att en person inte kan utföra högst två dagliga aktiviteter. Man bör bada. Enligt US Department of Health och Human Services 1999 National Nursing Home Survey, 94% av sjukhem invånare får hjälp med bad. En bra politik kommer att omfatta omsorg inte bara i vårdhem, men också i stöd-levande anläggningar.
  2. Bestäm eliminering period och / eller ersättningsperiod som bäst passar dina behov och budget. Elimineringen avses den tid som måste passera innan du börjar få din vecka fördel, och ersättningsperioden syftar på hur länge du får det täckning för. Dessa två variabler i kombination med din dagpenningen kommer att avgöra din månatliga premie.
  3. Har den politiska begränsningar för när och hur du får dina förmåner? Många av långvård politik kommer bara utbetalning om du behöver hjälp anläggning vård.
  4. Finns det en premie mössa på politiken? Mest långvård politik i Kanada erbjuder garanterade premier för bara de första fem politiska åren.
  5. Investera i en långsiktig vård försäkring är helt enkelt inte tillräckligt utan ytterligare åtgärder såsom "levnadskostnadsjustering" och "Return bidraget" ryttare. Den förstnämnda ger fördelen att höjas enligt inflationen, medan avkastningen av premien nytta returnerar de betalda premier till din förmånstagare i händelse du skulle avlida.


Lycka till!