O2i

Hur att köpa hemförsäkring

Om du är en husägare, måste du ha hemförsäkring. En vanlig hemförsäkring bör omfatta egendomsskador som orsakas av vissa katastrofer, stulna eller förstörda personliga tillhörigheter, upp till en gräns, personligt ansvar, som skyddar dig och din familj från stämningar till följd av personskada och skada dig och din familj kan göra för andra, och , sjukvårdskostnader för en icke-familjemedlem skadade på fastigheten.

När du köper hemförsäkring, följ stegen som beskrivs nedan.

Hur att köpa hemförsäkring. Bestäm hur mycket hemförsäkring du behöver.
Hur att köpa hemförsäkring. Bestäm hur mycket hemförsäkring du behöver.
  1. Bestäm hur mycket hemförsäkring du behöver. Du kan räkna ut detta genom att få kostnaden för att ersätta ditt hem. Att ersätta kostnaden är det belopp som behövs för att bygga ditt hem. En godtagbar försäkringsbeloppet är 100% av kostnaden för att ersätta ditt hem.
  2. Uppskatta hur mycket det kommer att ta för att ersätta innehållet i ditt hem. För att göra detta, göra en skriftlig och visuell inventering av ditt hem. Detta kommer att hjälpa dig att uppskatta kostnaden för varje objekt i ditt hem. Om du helt enkelt inte har tid eller tålamod att göra denna typ av inventering, kan du anlita en professionell värderingsman. Vanligtvis vanliga hem försäkringar har begränsningar för ersättning och återbetalning av personlig egendom. Om du äger något särskilt värdefullt, säger smycken eller målningar, skulle det vara bäst att du köper en separat försäkring för det.
  3. Överväg att köpa ytterligare täckning. Vanliga hem försäkringar täcker endast vissa katastrofer, inklusive orkaner, eld och blixtar. Men de täcker inte naturkatastrofer som översvämningar och jordbävningar. Om du bor i ett område där översvämningar och jordbävningar inträffar ofta, skulle det vara klokt att köpa ytterligare täckning för översvämningar och jordbävningar. Också överväga att köpa förlängd ersättning täckning för innehållet i ditt hem.
  4. Välj mellan cash-värde politik och byte kostnad politik. Som nämnts ovan, omfattar standard hemförsäkring för återbetalning eller utbyte av personliga tillhörigheter inne i huset. Försäkringsbolagen kommer att ge dig möjlighet att ta pengar för något stulna eller förstörda egendom. Det kommer att beräknas som det ursprungliga värdet på fastigheten med avdrag för avskrivningar. Att ersätta politiken, å andra sidan, ersätter du helt för den nuvarande kostnaden för att ersätta de som stulits eller förstörts. Men du kommer att få betala högre premier om du väljer denna policy.
  5. Få citat hemförsäkring. Du kan göra detta via din försäkringsmäklare eller på nätet. Få flera offerter från minst tre olika försäkringsbolag med goda finansiella styrka betyg. Om du har bilförsäkring, få en offert från ditt försäkringsbolag eftersom det kan ge rabatter om ditt köp hemförsäkring från det.
  6. Fråga om rabatter. Om du nyligen installerat ett säkerhetssystem i ditt hem eller gjort förbättringar till dess VVS och elektriska ledningar, fråga försäkringsbolagen om du kan få en premie rabatt.
  7. Välj din självrisk. Om du vill hålla dina premier låg, välja en plan hemförsäkring som har en högre självrisk.
  8. Granska din politik. Alert ditt försäkringsbolag om du har gjort några förbättringar i ditt hem eller köpt någon värdefull egendom för hemmet.