O2i

Hur att kasta ett reportage till tidningen

Medierna är ett kraftfullt verktyg för att forma människors sinnen och det kollektiva allmänna medvetandet. Medan alternativa former, såsom bloggar och sociala nätverk har uppstått under de senaste åren, utskriftsmaterial herrar ändå över när det gäller trovärdighet och trovärdighet. Du kan nå en massa människor med att ha dina artiklar tryckta i tidningar. Du kan dock stöta på svårigheten att få din briljanta idé förbi redaktionen. För att lyckas, måste du lyckas slå din artikel till redaktionen. Här är några saker du bör ha i beaktande när du pitch din reportage till tidningen.

  1. Bekanta dig med tidningen du tänker slå till. Tidningar brukar leverera vissa typer av berättelser som marknadsförs mot en nisch av människor. För att producera en artikel kan godtas av denna tidskrift, måste du bekanta dig med tidningen. Läs en hel del av sina tidigare årgångar, att få en känsla av den typ av artiklar som de skriver ut. Försök att tänka som tidningen redaktörer och se vilken typ av artiklar de vill acceptera från en frilansande skribent. Det är viktigt att veta om din handstil är lämpligt att tidningen i fråga.
  2. Skräddarsy din artikel till tidningen publiken. Folk köper tidningar för att de vill läsa artiklarna inuti. Dina artiklar ska inte vara på sin plats, men bör passa in i temat för tidningen. Skrivit artiklar bör vara tilltalande till målet demografiska av tidningen. Ditt koncept ska vara tilltalande och intressant för publiken - utgivare och redaktörer kommer att uppskatta detta, och de kommer se till att ge dig det stöd du behöver.
  3. Bedriva forskning och se till att du vet allt om ditt ämne. Du måste kunna svara på alla de frågor som ställs av redaktörerna om ditt ämne och avsedd artikeln. Forskning och lämpliga förberedelser är viktiga för detta steg. Ingenting är mer pinsamt än att fumla och stamma framför tidskriften redaktörer.
  4. Få de kontaktuppgifter tidningen redaktörer. Du måste hitta rätt personer att slå till. Leta efter den avdelning som hanterar ämnet du planerar att kasta. Försök att få deras kontaktuppgifter, eller vet deras fria schema. Personlig interaktion kan vara osannolikt, så du kanske måste nöja sig med deras e-postadresser.
  5. Gör din artikel så sexig som möjligt. Din artikel måste vara så tilltalande som möjligt för tidningen redaktörer. Börja med en titel som definitivt kommer att fånga uppmärksamheten hos tidningsartiklar. Det ska vara färska och innovativa, men ändå hålla i linje med den allmänna temat för tidningen.
  6. När du kommer till den formella steget, gör din pitch. Din idé måste vara väl genomtänkt och har en början och ett bra slut för att binda upp temat. De flesta artiklar har en lysande öppning som bara fizzles ut i slutet. Din idé måste också ha en röd tråd som knyter alla lösa ändar.

Hur att kasta ett reportage till tidningen. Bekanta dig med tidningen du tänker slå till.
Hur att kasta ett reportage till tidningen. Bekanta dig med tidningen du tänker slå till.

Bli inte avskräckt om du misslyckas i dina försök att framgångsrikt slå en artikel till tidningen redaktörer. Pitching artiklar är en färdighet som bara kan utvecklas med praktiken, så håll ihärdig tills du får formeln rätt. Vara öppen för kritik av tidningen redaktörer och kontinuerligt arbeta med att förfina dina artiklar och koncept tills du får det rätt.