O2i

Hur att hyra eller leasa kommersiella byggnader

Kommersiella byggnader är oftast kontorsbyggnader, lagerlokaler eller köpcentra - byggnader där handeln ett utbyte av tjänster eller produkter sker. Ordet "kommersiell" omedelbart betyder något samband med köp och försäljning. Historien lär oss att människans utveckling och kunskap om världen omkring honom var draghjälp av utvecklingen av handeln. Platser och områden där kommersiella aktiviteter centrerade blev marknaderna och tätorter i dag.

Oavsett om du köper eller säljer varor eller tjänster, kommer du att behöva ett centrum för alla dessa aktiviteter. Välja vilka kommersiella fastigheter att hyra eller leasa är ett viktigt beslut som inte är tänkt att lämnas åt slumpen. Tänk på dessa tips innan du hyr eller leasar en kommersiell byggnad.

  1. Få en mäklare som passar dina behov. Det finns en hel del mäklare som kommer lätt hjälpa dig att få din kommersiella lokaler. Att vägleda ditt val, arbeta med en mäklare som har nödvändig erfarenhet för att matcha vad du behöver. Detta är det viktigaste när det gäller erfarenheter avseende fastigheter utrymme storlek.
  2. Ta reda på de hyresvillkor för kommersiell byggnad du planerar att hyra. Generellt kortsiktiga hyresavtal går från tre till fem år innan de förnyas. Långa hyresavtal för kommersiella byggnader ibland varar upp till 10 år.
  3. Studera avtalet och kontrollera straffet för att bryta ett hyresavtal. Du kanske har studerat alla alternativ och tror att detta kommersiella byggnad är den bästa platsen för dig att ställa upp butiken. Men du kan aldrig veta vad som kommer att hända i framtiden. Du kan hitta en annan byggnad som är mycket bättre än här. Bara för att vara säker, kolla in straffen för att bryta ett hyresavtal. Dessa kan variera från förverkar din deposition för att bli stämd för kontraktsbrott.
  4. Ta reda på villkoren i hyresavtalet när du talar med byggnaden hyresvärden. Bortsett från att ta reda din månatliga hyran, skulle det vara bäst att fråga om det kommer att bli någon klausul om hyra-eskalering, och om så är fallet, vad kommer procent denna vara. Var noga med att fråga om du är också skyldiga att betala för något underhåll, skatter och andra utgifter.

Hur att hyra eller leasa kommersiella byggnader. Få en mäklare som passar dina behov.
Hur att hyra eller leasa kommersiella byggnader. Få en mäklare som passar dina behov.

Dessa är bara några tips att tänka på när man planerar att hyra eller leasa kommersiella byggnader. Med en erfaren mäklare bredvid dig, bör de problem du kan möta vara minimal och framgång kommer att vara en tidsfråga.