O2i

Hur att hitta någon med personnummer

Använda de tre första siffrorna

De första personnummer utfärdades 1936. I dessa siffror, kommer de tre första siffrorna tala om var personen är född eller var de bodde då antalet utfärdades. Nummer inte automatiskt utfärdas måste de sökas. Vissa föräldrar har valt att få ett personnummer när barnet föddes, och andra har väntat tills barnet har börjat grundskolan. Det finns fortfarande några vuxna som valt att inte ha ett personnummer för personliga skäl. Även om en vuxen har deras antal förändrats, följer paper trail fortfarande dem i sina register.

Det är vanligt i släktforskning för att använda de första siffrorna i personnummer för att hitta ursprungslandet. Det kan också användas för att kontrollera närvaro i det offentliga skolväsendet. Använd schemat mrfa.org att bestämma tillståndet förknippas med de tre första siffrorna i numret du forskar.

Hur att hitta någon med personnummer. Använda de tre första siffrorna.
Hur att hitta någon med personnummer. Använda de tre första siffrorna.

Den OneWorldTree

Döden index visar dig födelse och dödsår och platsen för döden av någon avliden person. När du vet platsen för dödsfallet, kan du börja kontrollera tingshus register. Dessa register omfattar fastigheter, ägande och register skatt.

Kriminalregistret ärendeinformation

Kriminalregister sökningar kan göras genom namn. Använd födelsemånad, dag, adress och nationalitet för verifiering. Denna information finns tillgänglig via webbplatser domstolsväsendet och genom att fysiskt besöka domstolsbyggnaden. Juvenile och Inrikes poster är inte tillgängliga för allmänheten, men du kan kolla civila register.

Använda ZabaSearch

Den OneWorldTree. Kriminalregistret ärendeinformation.
Den OneWorldTree. Kriminalregistret ärendeinformation.

ZabaSearch är en online-webbplats som kommer att ta upp en lista över personer i deras databas som har namn som du anger. Det ger även nuvarande och tidigare adresser, liksom kända släktingar. Alla dessa namn kommer från offentliga register såsom allmännyttiga företag, så att inte alla namn kommer att listas. Börja med de namn som har en matchande stad och stat för de tre första siffrorna i numret du forskar. Du kan också söka efter personnummer.

Titta vanliga namn

Att hitta någon med personnummer är inte så svårt som det verkar. Faktiskt, har det antal gör det mycket enklare att hitta någon. Var mycket noggrann vid kontroll vanliga namn som Jones eller Smith.

Sätt ihop all den information du har samlat in, och du bör ha en mycket tydlig bild av var den personen kan vara eller om deras släktingar finns.