O2i

Hur att hitta en juridisk lånehaj

Om du är i behov av pengar för att betala din hyra

Om du är i behov av pengar för att betala din hyra, betala dina räkningar eller ens att investera i ett litet företag, är att gå allt du behöver göra för att en bank och be om ett lån. Men om du lider av dålig kredit, kommer det att vara nästan omöjligt att hitta en ansedd institution som kommer att ge dig någon form av lån eller ekonomiskt stöd. Det är därför många människor tvingas gå till lån hajar. Uttrycket "lån hajar" har alltid framkallat negativa reaktioner eftersom det ofta förknippas med människor som erbjuder lån utan säkerhet till mycket branta räntor. Dessutom har dessa grupper varit kända för att verkställa återbetalningen genom hot om våld eller genom utpressning. Helst är det bäst att hålla sig borta från dessa grupper eller individer och helt enkelt hitta en annan lösning på din ekonomiska dilemma. Men om du verkligen befinner dig behöver snabba pengar, här är några riktlinjer för att få kontakt med vissa juridiska lån hajar.

  • Leta efter legitima långivare som anges i det offentliga registret. Konsumentkreditlagen offentliga registret har en lista över alla licensierade långivare under regleringen av Office of Fair Trading eller OFT. I Europa kan du rådfråga Better Business Bureau för att hitta en lista med välrenommerade långivare. Om du är i behov av en snabb lån, är det där du ska börja din sökning. Gå till kontoret och be om tillåtelse att titta igenom deras offentliga register. Sök efter varunamn och kontaktinformationen för flera långivare i ditt område. Behandlar inte långivare som har fått sina tillstånd tillfälligt eller återkallas.
  • Sök efter långivare på nätet. Om ditt område inte har ett offentligt register office, kan du göra din sökning på nätet. Skriv "oberoende långivare", "dålig kredit långivare," eller "High penningutlånare risk," i en sökmotor. Glöm inte att inkludera namnet på din stad eller land för att begränsa din sökning. Det är alltid en bra idé att kolla in online communities och forum för att få lite feedback på den utlåning grupper som du är undersysselsatta. Var på jakt efter långivare som har fått en F märke av BBB. Dessa grupper har rapporterats av kunder att bedriva olaglig verksamhet pengar utlåning.
  • Ta dig tid att välja det bästa erbjudandet. Ta en miniräknare och be att varje lånefacilitet noga förklara för er sina priser och betalningsvillkor. Om möjligt, kontakta någon av deras tidigare och nuvarande kunder att kontrollera siffrorna samt eventuella oönskade upplevelser som de haft med långivarna. När du har valt den bästa gruppen, hamra ut ett ideal låneavtal, ange då exakt belopp som du kommer att behöva bosätta sig och när de betalningar förväntas. Underteckna avtalet först när du är nöjd med de villkor skrivna på det. Aldrig underteckna något dokument som du inte har läst och läst.


Hur att hitta en juridisk lånehaj. Leta efter legitima långivare som anges i det offentliga registret.
Hur att hitta en juridisk lånehaj. Leta efter legitima långivare som anges i det offentliga registret.

Om du stöter på några problem, såsom att ta emot hot för utebliven betalning, ökande intresse som inte har specificerats i de termer som du skrev, eller laddas med ospecificerade serviceavgifter, omedelbart kontakta sin kundtjänst och förtydliga oegentligheten. Om dessa problem fortsätter, lämna in ett klagomål till Federal Trade Commission, Better Business Bureau, eller justitiekanslern i ditt tillstånd.