O2i

Hur att dra kostnaden för ett fordon som används i verksamheten

Vissa yrken

Vissa yrken, såsom försäljning och medicinska yrken kräver stora mängder av resor under hela året. Denna resa innebär främst användningen av arbetstagarens egen bil och kostnaderna lägga upp över tid. Här är några användbara tips och förfaranden som kan följas under skatt säsong att dra av kostnaden för ett fordon som används främst för verksamheten.

  1. Gör en detaljerad lista över alla dina körsträcka används för affärsändamål. Handlingar, till exempel kalkylblad, måste sättas samman för att fastställa specifika användningar av ditt fordon för affärsändamål. Vissa detaljerna som behöver spåras är de tidsperioder när du reste, hur långt du gick avseende avståndet under kontorstid samtal och resor, orsakerna kring dina resor (affärssamtal, middagar, etc.) och eventuella avgifter som du betalat för bilen själv, såsom gas och parkeringsplats avgifter.
  2. Arbeta med en skatteexpert för att räkna ut vad som verkligen är avdragsgill. Många olika former av transport som används för affärsändamål räknas som en avdragsgill kostnad. Om du arbetar tillfälligt i ett bemanningsföretag och jobb kräver att du ska vara på flera platser under dagen, är körsträcka till och från varje jobb anses vara en avdragsgill kostnad. Födslovånda till och från tillfälliga arbetsplatser anses avdragsgilla kostnader. I dagens ekonomi, är vissa individer arbetar flera jobb per dag att gå ihop. Göra resan mellan två yrken betraktas som en kostnad för att dra av kostnaden för ett fordon som används för verksamheten. En anteckning som skall göras medveten om är att om du slutar hemma eller någonstans för personliga skäl, ska detta dokumenteras och inte räknas som en del av körsträcka.
  3. Verifiera vad som verkligen räknas när avdrag för kostnader för ett fordon för yrkesmässig användning. Inom lagstiftningen i de flesta stater, det finns totalt 12 avdrag som kan användas för att få säsongen och ditt företag transporter. Underhåll avgifter, såsom gas och olja, redovisas normalt som de används huvudalternativ men du skulle också behöva överväga däck och reparationer över tiden. Leasingavgifter, försäkring och värdeminskning är några av de andra avdrag huvudsakligen finns på deklarationsblanketter kommit april.
  4. Skatter och fordon. Som en del av ett företag som kräver tung resa, har du rätt att dra av vissa typer av fastighetsskatt som tas ut av ditt hemland. Du kan väl dra av kostnaden på ditt företag purpose vehicle om du sorterar de avdrag som anges i steg 3 ordentligt på din skatt former. De avdrag och skatter från att behöva visa tydligt differentieringen av vad fordonet har använts för, såsom företag kontra personligt bruk. Det är där dokumentation och detaljerade listor från tidigare spelar in.

Hur att dra kostnaden för ett fordon som används i verksamheten. Gör en detaljerad lista över alla dina körsträcka används för affärsändamål.
Hur att dra kostnaden för ett fordon som används i verksamheten. Gör en detaljerad lista över alla dina körsträcka används för affärsändamål.

Oavsett om du är en del av en säljkår för ett stort bolag eller en egenföretagare artikel författare, kan du sätta definitivt tipsen ovan till god användning vid avdrag för kostnader för din bil eftersom den avser affärssyfte.