O2i

Hur att betala av skulder

Förvärva betydande skuld är ganska lätt att göra

Förvärva betydande skuld är ganska lätt att göra. Gräva ut från under skuld för att se dagens ljus igen kan vara mer av en kamp. Många program och organisationer som kan hjälpa dig med denna uppgift, ofta för en betydande avgift. Det sista du behöver när du försöker betala av skulder är en annan skuld.

Hur att betala av skulder. Förvärva betydande skuld är ganska lätt att göra.
Hur att betala av skulder. Förvärva betydande skuld är ganska lätt att göra.

Om du är fast och har tillräckligt med självkontroll för att få ett grepp om din ekonomi, är det möjligt att organisera din inkomst och utlägg och få dig ur skuld på ett rimligt sätt. Det första steget bör vara enkel nog: samla ihop en lista över alla dina skulder. Samla böcker bil betalning, uttalanden inteckning, räkningar och, ja, det ganska stora högen av räkningar kreditkort du har på något sätt lyckats samla.

Viss skuld kommer inte iväg något snart

Viss skuld kommer inte iväg något snart, såsom inteckning eller hyra, betalningar bil och liknande. Andra ekonomiska utlägg kommer att vara statisk i ditt liv för alltid, såsom elräkningar och försäkringspremier. Bara för att dessa räkningar är fixturer i ditt liv betyder inte att du kan bortse från dem och fokusera enbart på denna högen av uttalanden kreditkort.

Först, avsätta rätt mängd pengar för att betala de kostnader för uppehälle (hyra, verktyg och så vidare). Därefter beräkna en rimlig summa pengar som ska användas till mat och erlägges att leva, det är en bra tid att överväga sätt att minska din ekonomiska utlägg inom dessa områden. De pengar som blir över efter att du bestämmer dessa kostnader är vad du har att arbeta med att eliminera skulden.

Granska dessa uttalanden kreditkort

Viss skuld kommer inte iväg något snart. Granska dessa uttalanden kreditkort.
Viss skuld kommer inte iväg något snart. Granska dessa uttalanden kreditkort.

Granska dessa uttalanden kreditkort. Du måste göra minst den minsta betalningen krävs på varje. Underlåtenhet att göra detta kommer att påverka din kredit värdering och kommer att leda till högre räntor och större svårigheter att erhålla finansiering i framtiden. Om du har några pengar kvar efter att du har avsatt de minsta balans betalningar är det dags att gå vidare till nästa steg. Välj kreditkort med den högsta räntan - inte den högsta balansen. Lägga alla dina återstående pengar mot betalning på detta kort.

Gör samma sak nästa månad

Gör samma sak nästa månad. Fortsätt på detta sätt tills det kreditkort lönat sig. Sedan använder alla pengar du använde för att betala ner det kreditkort för att betala mot kreditkort med den näst högsta räntesatsen. Observera mönstret som utvecklas. I sinom tid kommer denna metod rensa dessa skulder kreditkort. Det är viktigt att du inte fortsätter att lägga till befintliga saldon. Om den här metoden inte är tillräckligt effektiv med tanke på din nuvarande inkomst, kan en deltidsjobb behöva övervägas. Även om du jobbar bara några extra timmar i veckan under några månader, kan detta vara tillräckligt för att betala ner ditt kreditkort saldon avsevärt.