O2i

Hantera skuldproblem: hur man får ut av skulden

Få lösningar med dessa tips skuldförvaltning

Skuld är en del av livet för många européer. Oavsett om det är kreditkort, studielån, bil anteckning eller en inteckning, det pålar upp. Om din skuld har blivit ett problem, något som håller dig på natten eller publik ut alla andra tankar när du stiger upp på morgonen, kan du behöva en del skuld-coping tekniker. Du kan hantera dina ekonomiska problem ansvarsfullt och få ut av skulden. Använd dessa skuldförvaltning tips och taktik för att hjälpa dig att få ut av skulden.

 1. Gör galen inte ut. Jag har följt många Oprah nyligen och ett återkommande tema på hennes pengar-relaterade program verkar vara den enorma känslomässiga bördan att vara i skuld, särskilt betydande skuld, sätter på gäldenären. Om du är en sådan överbelastad person - och hey, vi alla varit där - överväga hur din inställning kan bromsa din ekonomiska återhämtningen. Många fungerar bra under press, men få arbete väl under känslor av panik, som överväldigad, eller är besatt ända till förlamning. Tänk på dina skuldproblem som något som skall korrigeras över tid, inte som en jätte meteor careening ut ur rymden riktar sig direkt till ditt hus och familj. Ett lugnt sinne och en rationell inställning till problemlösning kommer att få dig mycket längre än vita välvda arg och rädsla-baserade passivitet.
 2. Få lite perspektiv. Jag har en hel del skuld och det kommer att ta mig ett tag, kanske att skotta av det. Men jag anser fortfarande att jag själv en ganska lycklig person. Varför? Eftersom min skuld är vad jag kallar "icke-livshotande." Jag är inte hungrig, hemlösa, eller på flykt från en bookmaker. Jag behöver inte snåla på mina barn "medicin för att betala för sina middagar - delvis för att jag inte har barn, men också för att jag har vissa intäkter. Jag har också vänner och familj, min hälsa och utbildning, och jag lever i ett samhälle där jag kan driva ganska mycket varje karriär jag vill, inom rimliga. Med andra ord, trots skuld, jag har det ganska bra.
  Hantera skuldproblem: hur man får ut av skulden. Gör galen inte ut.
  Hantera skuldproblem: hur man får ut av skulden. Gör galen inte ut.

  Nu, om du är i en situation där dina skuldproblem påverkar din förmåga att sörja för din familj eller känna dig trygg i att veta att du har en plats att bo nästa vecka, eller om din ekonomi orsakar verklig smärta i dina relationer, du har rätt att vara mycket upprörd och fokuserad på dina skuldproblem och förmodligen behöver professionell skuld hjälp att återhämta sig och betala av skulden.

  Men om du är som mig, och i princip du bara en härdsmälta var så ofta eftersom dina kreditkort maxade ut så att du inte kan ladda något i en butik, eller om du är trött på att se din disponibla inkomst är anordnad av av din student långivaren, så ett sätt att hantera din skuld problem är att, med ett ord, kyla. Få lite perspektiv, begränsa mängden tid och energi du kommer att tillåta dig att spendera på dina pengar. Gör detta genom att räkna dina välsignelser (de saker den delen) i stället för att funderar över hur hög den räntan är på den datorn du köpte för tre år sedan och aldrig fullt betalda. Och inse, jämfört med 99% av de människor i världen (ja, låt oss säga 97%), har du det ganska bra. Perspektiv kan vara mycket viktigt i ett samhälle som är vänt grundläggande medelklassen kreditkort skulder eller rejäl studielån till en övermänsklig katastrof. Det kan stinker, men det är också i din makt för att avgöra hur mycket av ditt liv kommer att spenderas centrerad på ämnet.

 3. Planera och agera. Ibland problem inte behöver fart på snöboll. Ibland kan passivitet vara tillräckligt för att göra saker och ting går från dåligt till värre. Om ditt sätt att hantera skuldproblem är att kasta upp händerna och säga "Jag kan inte fixa detta," sedan mellan förseningsavgifter, ekonomi avgifter och fortsatt utgifter, kan ditt problem bli potentiellt värre för varje dag. Så gör en handlingsplan. I själva verket gör flera.

  Först gör plan för att stoppa blödningen genom att veta hur mycket du tjänar per månad och hur mycket du spenderar och betala per månad. Var är dina pengar går? Vad kan du klippa? Vara detaljerad - utgifterna för kaffe och en muffin räknas. Och vara tuff mot dig själv - kaffe och en muffins kan behöva gå.

  Få lösningar med dessa tips skuldförvaltning. Få lite perspektiv.
  Få lösningar med dessa tips skuldförvaltning. Få lite perspektiv.

  Det andra, göra en plan för att hacka bort på denna skuld. Räkna ut exakt hur mycket du är skyldig och bestämma dina räntor (tveka inte att ringa kreditkortsföretag och be om lägre). Sedan räkna ut vilket kort eller skuld som du vill betala av först. Ibland lönar det minsta balans ger en fart bygga boost. Det gör förmodligen den mest meningsfullt att attackera kortet med den högsta räntan, eftersom i slutändan högre ränta, desto mer du betalar mer än din faktiska huvudman.

  Även se var du kan börja betala mer än minsta saldon nu när du har en ny, stram spendera budget. Planering och sedan agera för att stoppa merkostnader och börja sönderfall vid din skuld lite i taget kommer att göra skuld mindre problem och mer av ett projekt som du - åtminstone i viss utsträckning - kontroll.

 4. Få lite hjälp. Sanningen är, ibland skuldproblem är för stora att hantera på egen hand eller ens som ett par eller familj. Du kan behöva professionell rådgivning. Nej, jag säger inte att du ska få i telefonen kö för Suze Orman showen, men gärna om du vill. Men du kanske vill överväga att tala med en finansiell planerare eller en skuld rådgivare. Som med att köpa någon tjänst, kolla referenser, kostnader, rykte, och tjänster som erbjuds innan du skriver på den streckade linjen. Det finns människor, tyvärr, som vill sätta dig djupare i hålet under sken av att hjälpa dig eller "konsoliderande" dina skulder. Ofta även "icke-vinstdrivande" i ett företagsnamn kan helt enkelt sluta vilket betyder att den inte dra dig för att använda deras tjänster (se länken för råd om att hitta en bra kredit rådgivare ...). För att hitta en skuld rådgivare eller finansiell planerare, surfa på nätet, kolla gula sidorna eller ens tala med en vän eller familjemedlem som har varit i en liknande situation.

Du kan hantera din skuld problem om du tar kontroll, har en plan, fullfölja den och vid behov be om lite hjälp på vägen.