O2i

Göra en pension investering

En vanlig pensionsplan är en pensionsplan som erbjuds genom ett företag. Oftare än inte, du kommer inte att ha en massa val i din pensionsplan. Din arbetsgivare kan ge dig några alternativ, men de flesta arbetsgivare erbjuder bara ett tiotal val. Detta är inte allt dåligt men. Vissa studier visar att ge alltför många alternativ i pensionsplaner ofta skrämma anställda och hålla dem från att göra sunda val. Så de begränsade val du har är inte troligt att expandera någon gång snart.

Så vad alternativet ska du välja

Göra en pension investering. Så vad alternativet ska du välja.
Göra en pension investering. Så vad alternativet ska du välja.

Så vad alternativet ska du välja? Nästan varje plan är en fond penningmarknaden. Ofta är det det förvalda alternativet för anställda som inte aktivt väljer ett annat alternativ. Tyvärr, för lång tid, det handlar om det värsta alternativet du kan göra! Ja, i en ned marknaden är det "säkert" bet, men i vanlig marknad, är det ett förlorande spel. Den ränta du tjänar inte ens hålla jämna steg med inflationen. Nettoeffekten är att du förlorat pengar.

Typiskt planer kommer att erbjuda ett flertal fonder som sträcker sig från en allt bond fond till en all lager fond. Vanligtvis kommer det att finnas flera fonder i mellan det som har varierande förhållanden aktier till obligationer i dem. Ibland kommer de att erbjuda en internationell lager fond också. Några planer kommer att erbjuda företagets lager.

Ju yngre du är desto mer tid är på din sida

Ju yngre du är desto mer tid är på din sida. Det innebär oftast att du bör välja en aktie fond. Det kan ha flera upp-och nedgångar på kort sikt, men under lång tid har det varit traditionellt den bästa artist överlägset. Naturligtvis är tidigare resultat ingen garanti för framtida resultat, men under de senaste 100 åren, och fler, har bestånden bättre än alla andra tillgångsslag finns. Under ett visst år som skulle kunna ändra runt, men vi pratar långsiktigt. När allt detta är din pension!

När man blir äldre

Ju yngre du är desto mer tid är på din sida. Oavsett om du har många val.
Ju yngre du är desto mer tid är på din sida. Oavsett om du har många val.

När du blir äldre, förlorar du en del av fördelarna med tiden, men det betyder inte nödvändigtvis att du bör göra en körning för säkerhet och ignorera allt annat! Vad det betyder är att du måste vara mer försiktig med volatiliteten på marknaden. Om du är redo att gå i pension, och marknaden har ett dåligt år eller två, kommer det att sätta en buckla i dina pensionsfonder precis som du är redo att använda dem. På grund av det möjliga scenariot, många människor som närmar sig pensionsåldern gör en gradvis övergång från aktier till obligationer. Oavsett om det är rätt metod för dig är inte ett enkelt svar. Mycket beror på dina personliga känslor gentemot risk och volatilitet. Det kommer förmodligen också att bero på hur mycket pengar du kommer att ha tillgängliga för dig vid pensioneringen.

Så länge du kan magen volatiliteten på marknaden, försöka behålla så mycket av din portfölj i aktiefonder. Du bör klara sig bättre i det långa loppet. Företagets lager är inte nödvändigtvis ett dåligt alternativ, särskilt om du får ett pris paus eller ett matchande bidrag från din arbetsgivare. Men medan det oftast är bra att välja en fond för din pensionsplan, bör du förmodligen aldrig ha över 10 - 25% av din pension portfölj i företagets lager. Under inga omständigheter bör du ha merparten av din pension pengar i företagets lager!

Oavsett om du har många val

Oavsett om du har många val, är det fortfarande oftast en god idé att bidra regelbundet till din pensionsplan om det är ett alternativ. För många européer är det enda pensionssparande de har genom planen deras arbetsgivare tillhandahåller. Om det är ditt fall, göra det bästa av det!