O2i

Att tillhandahålla Computer utbildning till dina anställda

Näringslivet är fylld med olika typer av anställda

Näringslivet är fylld med olika typer av anställda. De är de människor som uppfyller de olika roller och ansvar som kollektivt, bidrar till att genomföra den affärsprocess som vänder sig till en myriad av behov ett företag har. Det är dock inte tillräckligt, för att helt enkelt ha anställda. Att engagera sig i konkurrenskraftiga företag, behöver du även anställda som är effektiva i att använda datorer och andra tekniska material som är mycket används i moderna kontors-och arbetsplats. Här är några sätt att göra detta.

Att tillhandahålla Computer utbildning till dina anställda. Träningsmetod och schema.
Att tillhandahålla Computer utbildning till dina anställda. Träningsmetod och schema.

  1. Survey. Ditt företag har olika avdelningar som spelar en unik roll som att använda olika datorprogram. Bestäm vilken typ av datorprogram som kan användas i varje avdelning, samt vilken typ av dator utbildning som ges till de anställda. Till exempel kommer bokföringsavdelningarna behöver bokföringsprogram. Dessa programvaror skiljer sig från dem som används av reklam och marknadsföring avdelning som kommer att förlita sig mer på grafik redigeringsprogram som Photoshop, InDesign, och andra grafiska sviter.
  2. Maskinvara. Du kommer också att behöva köpa dator enheter där din personal kan utöva sina nyligen inlärda färdigheter. Datoranvändning är en mycket praktisk erfarenhet av lärande. Det är bäst underlättas med praktiska utbildningar. Du kan ställa in en dator laboratorium i bolaget, eller träna med de datorer som så småningom kommer att användas för verkligt arbete.
  3. Träningsmetod och schema. Enligt din arbetsstyrka kultur, attityder, beteenden, vanor och arbetsbelastning, måste du välja mellan olika typer av träningsmetoder (böcker, CBT [datorbaserade utbildningar], klassrum, etc.) som fungerar bäst med dem. Vissa kommer att förstå datorer via en enkel bok, medan andra kommer att kräva ett klassrum miljö för att lära sig effektivt. Tänk på att det finns för-och nackdelar med varje gång. Vissa inlärningsmetoder är dyrare, medan andra är mer tidskrävande. Du kommer också att behöva ge några incitament för dina anställda som kommer att klocka in extra timmar bara för att lära sig datorer.
  4. Certifiering. Du kan söka efter företag som erbjuder kurser datautbildning. De kommer också att kunna ge intyg för de anställda som framgångsrikt har avslutat kursen. Detta kommer att fungera som ett viktigt incitament för de anställda, som kan använda certifikaten i sina meritförteckningar. Datautbildning företag som utfärdar certifikat är också mer tillförlitliga eftersom de är erkända arbetstagare inom det område som har utbildats sig. Ett giltigt certifikat, trots allt, inte bara kan skrivas ut. Det måste erkännas och godkännas av myndigheterna i datautbildning.
  5. Grundläggande utbildning. Kom ihåg att det finns grundläggande datakunskaper program som alla på kontoret bör vara medveten om. Även om inte alla är skyldiga att lära sig Photoshop eller bokföringsprogram bör grundläggande program som ordbehandlingsprogram, e-verktyg och webbläsare Internet läras till alla. De olika delarna, funktioner och operationer för en dator enhet bör också diskuteras. Slutligen, grundläggande felsökningstips och tekniker är ett måste, liksom hur man starta en dator, eller hur man rättar till problematiska nätverksanslutningar.

Med rätt datautbildning, kommer din personal inte bara lära sig att mixtra med datorn, men kan även öka sin produktion. När allt är datorer används för att öka produktiviteten hos ett visst företag.